Članek o Mercedes-Benzu razreda C, ki je ‘upihnil trideset svečk’

10. februar 2024

Lani je minilo trideset let, kar je luč sveta ugledal Mercedesov razred C. Ta avtomobil je bil izjemno priljubljen v vsej Evropi in tudi širše, v Sloveniji pa prav tako. Na naših cestah občasno še srečamo kakšnega. V reviji Mehanik in voznik, kjer v vsakem izvodu na petih straneh ‘obdelajo’ kakšnega starodobnika, so njegovo zgodbo objavili v septembrski številki. Za ljubitelje starodobnih vozil in avtomobilske zgodovine je zanimiva še rubrika Legendarni voznik, že dobro leto pa izhaja zgodba o oblikovalskih dosežkih Georga Gedla, ki je tudi član našega kluba.

Glavno vlogo v članku igra Mercedes Benz C 180 gospe Harb. Za dobro stanje avtomobila je najbolj njen mož, dolgoletni član MBKS Cvetko Harb, priznani mojster avtomehanik.

Odgovorni urednik, Marko Krautberger nam je prijazno dovolil, da na naši spletni strani objavimo članek v obliki datoteke PDF. Pri tem je povedal, da je v decembrski številki, ki jo je še mogoče dobiti na večjih Petrolovih bencinskih servisih, enako obsežen zapis o predsedniškem Mercedesu 600 (W 100).

Spodaj klikni na povezavo, zanjo se skriva članek.

Članek revije Mehanik in voznik Mercedes-Benz razred C.

Poleg tega dodajamo bližnjico do videa, ki sta ga vzporedno z intervjujem z lastnikoma Mercedesov C 180 in S 220 D posnela in zmontirala EB Timers.

Spodaj klikni na povezavo, zanjo se skriva video.

Besedilo in fotografija: E. Šterbenk