Tradicionalna pomladanska vožnja

14. apr. 2019, Gornja Radgona

Članicam in članom Mercedes-Benz kluba Slovenija je prišlo že v navado, da pomladansko vožnjo na štajerskem koncu organizira Tadej Fekonja. Tudi letos je bilo tako. Zjutraj sta nas s Sanelo povabila na zajtrk v njegovo avtomehanično delavnico ATF v Mariboru. Nato smo se s starodobniki po regionalni cesti odpeljali do Gornje Radgone, kjer smo si ogledali razstavo starodobnih vozil v okviru sejma Lov in ribolov, Avto-moto klasika. Druženje smo zaključili v prijetnem vzdušju ob dobri hrani.

Kolona je na pomladansko vožnjo proti Gornji Radgoni krenila malo po 11. uri.

Za ljubitelje starodobnih vozil bi težko našli primernejši prostor za začetek srečanja, kakor je avtomehanična delavnica. Še gospe so bile navdušene nad pedantno urejenostjo prostorov, orodja in avtomobilov.

Sanela in Tadej sta obljubljala kavo in rogljičke, pričakala pa nas je miza, bogato obložena z vsemi vrstami dobrot.

Dež nam ni mogel pregnati dobre volje. Že pogled na kolono lepo vzdrževanih vozil vsakem ljubitelju starodobnikov pričara nasmeh na ustnice. Lastniki starodobnikov so na tem spomladanskem sejmu vedno dobrodošli, celo vstopnine jim ni potrebno plačati, če svoja vozila parkirajo na prireditvenem prostoru.

Že res, da se za svoje jeklene konjičke vsaj malo bojimo, a dež jim ne more narediti kakšne škode.

Naše Mercedese smo postavili v vrsto sredi razstaviščnega dvorišča.

Na Pomurskem sejmu so se predstavili številni klubi zveze SVS, ki so na ogled pripeljali okoli 150 avtomobilov, traktorjev, kombijev in kamionov, več kot 70 mopedov in motornih koles ter približno 30 koles. Klubski organizator prireditev, Franc Udovč – Frenk, je razstavljal dve vozili: vsem znanega temno zelenega W 123 300 D in novost na slovenski starodobniški sceni, »Amerikanca« iz leta 1916.

S tem Frenkovim mercedesom se je med svojim obiskom v Sloveniji vozil priljubljeni Berg Doktor – igralec Hans Sigl.

Frenk je letos javno pokazal svojega Oldsmobila, letnik 1916, neuradno najstarejši osebni avto na prireditvi. Lastnik računa, da bo še letos, če ne pa drugo leto, vozen.

Pozno popoldne smo se poslovili po okusnem kosilu in prijetnem druženju.