Udeležili smo se srečanja klubskih urednikov Mercedes-Benz Classic Managementa in obiskali Retro Classics

Od četrtka 7. marca do nedelje 10. marca je v Stuttgartu potekala prireditev Retro Classics, ki se že skoraj dve desetletji s starejšo essensko Technoclassico poteguje za primat starodobniških prireditev ne le v evropskem, ampak tudi svetovnem merilu. Navadno z Retro Classicsom sovpada tudi srečanje klubskih urednikov in tako je bilo tudi tokrat.

Retro Classic je letos v celoti napolnil stuttgarsko razstavišče, zadnji dan prireditve (nedelja, 10. marca) je bila gneča še posebej velika (hala 1).

Člani MBKS smo se v Stuttgart podali z dvema kombijema in organizator prireditev Franc Udovč – Frenk, je pripravil zanimiv program.

Kljub bolj ali manj prebedeni noči smo se z veseljem podali v Meilenwerk.

Po četrtkovem »nočnem skoku« smo v petek 8. marca zjutraj najprej raziskali Meilenwerk Böblingen na nekdanjem stuttgartskem letališču in potem še Kundencenter v Sindelfilgenu. Tja dnevno po svoj novi avtomobil pride okoli 200 kupcev. Pri Mercedesu pa poskrbijo, da tudi naključni obiskovalci vedno vidijo kaj novega. Klubski urednik se je udeležil srečanja, člani pa so obiskali Muzej Mercedes-Benz in tako imenovane Svete hale (Heilige Hallen) v Fellbachu. Največjo pozornost smo namenili ogledu Retroclassicsa, na poti nazaj pa obiskali našega prijatelja, Christopha Schmidta, ki ima ob Benzu Velo vrsto zanimivih starodobnih vozil. Več o naših vtisih boste lahko na strani MBKS prebrali v naslednjih dneh.

Že v Meilenwerku smo se navdušili ob pestri ponudbi vrhunsko ohranjenih oziroma obnovljenih starodobnikov.

V Centru za kupce (Kundenceter) smo se slikali pred Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Cristoph Smidt ima za svojega Benza Velo nadgradnjo, ki visi nad vozilom na vrveh in je zanjo povedal, da je edina ohranjena na svetu.