Razvajanje v novih Mercedesovih avtobusih Tourismo

Pri Mercedes-Benzu so za predstavitev nove generacije Tourisma izbrali Split s širšo okolico, kjer so novinci pokazali kaj zmorejo tako na ovinkastih in strmih obalnih cestah kot na avtocesti. K sreči smo bili zraven, tako da vemo, da so se dobro odrezali. Pri razvoju so konstruktorji upoštevali želje kupcev voznikov in potnikov. Tourismo je zato napredoval tako glede udobja, enostavnega upravljanja kot gospodarnosti in varnosti. Ponudba dodatne opreme je dosti širša kot doslej, saj po novem ne bodo več proizvajali Trawega in tudi premium razred bo pokrival Tourismo.

Na voljo so bili avtobusi dolžin od 12 do 14 m, z dvema ali tremi osmi in različnimi paketi prestiža ter udobja.

Novi obraz, cenejše vzdrževanje, višja stopnja udobja

Tourismu so namenili nove luči, ki so si jih sposodili pri Actrosu – s tem so se pocenile, hkrati pa so kot rezervni del dostopnejše in enostavnejše za vzdrževanje (npr. menjava žarnice). Sedeži so na novo zasnovani, prav tako je posodobljena notranjost, sedaj je avtobus opremljen z dvoprostorsko klimo. Novi Tourismo je prvak glede aerodinamike (cW 0,33), kar ob varčnih motorjih s podaljšanim servisnim intervalom vpliva na porabo goriva.

Novi žarometi niso zgolj lepi, ampak tudi zelo uporabni.

Varnost

Z novo serijo je prišel ABA 3. generacije (active break assist –aktivni zavorni pomočnik), ki integrira vse zavorne sisteme in med drugim prepoznava pešce. Sistemi, ki bdijo nad vozilom vozniku pomagajo varno voziti, ob preutrujenosti ga opozorijo, da je čas za počitek, učijo pa ga tudi varčevati z gorivom.

Na voljo sta dve različici armaturne plošče. V obeh primerih je voznikov prostor ergonomsko odličen, pri bogatejši različici (Cockpit Basic Plus – na sliki) pa ga razvaja še vrsta »pomočnikov«.

Neomejena dodatna oprema

Prevozniki lahko potnike razvajajo z 220-voltnimi električnimi vtičnicami, kamor lahko na daljših poteh priključijo svoje prenosne računalnike poleg tega lahko dobijo vsak svojo USB vtičnico. Na voljo so različni materiali za oblazinjenje notranjosti. Z vozilom je mogoče naročiti trezor, izbrati se da različna oprema za priročne kuhinje, osvetlitev notranjosti ima veliko mogočih kombinacij. Strešna okna se odpirajo ročno ali so elektrificirana. Mogoče je povečati razmak med sedeži, ter izbirati med tremi izvedbami glede stopnje udobja. Tudi tukaj se možnosti za dodatno opremo še zdaleč ne izčrpajo – kar tako prevozniki kot potniki od Mercedesa tudi pričakujejo. Pa srečno pot na cesti in v prodaji.

Če se razmik med sedeži označi s štirimi zvezdicami, je prostora za kolena tudi pri obilnih potnikih več kot dovolj.

Triosni avtobusi so zelo okretni – tako pri 13 kot 14-metrski različici.