Srečanje klubskih urednikov Mercedes-Benz Club Management Stuttgart 2016

Pri Daimlerju srečanja klubskih urednikov starodobniških klubov, združenih v Mercedes-Benz Classic Management navadno potekajo v času Retroclassicsa in tako je bilo tudi letos (18. do 20. marec). Pri Mercedesu se imajo s čim pohvaliti, saj letos zaradi njihovega ustanovitelja Benza človeštvo praznuje 130. obletnico avtomobilizma.

V okviru letošnjega srečanja so klubske urednike povabili v novo orodjarno. Zgradba površine dobrih 14.000 m2 je namenjena zgolj proizvodnji orodij za izdelavo avtomobilskih bokov in v njej dela 80 inženirjev ter 170 drugih zaposlenih. Med našim obiskom so odpravljali še zadnje pomanjkljivosti orodja za bok karavanske različice novega modela E. Daleč so že z izdelavo orodja za bok kupeja, takoj za njim pa je na vrsti bok kabrioletskega E-ja. Orodja morajo biti skrajno precizna in vzdržljiva, saj v redni proizvodnji »odtisnejo« od 12 do 14 karoserijskih bokov na minuto.

Urednike so iz orodjarne odpeljali v muzej Mercedes, kjer smo si smeli pogledati v zakulisje Bonhamsove dražbe. Zvečer so nas povabili na uradno odprtje sezone 2016 v starodobniški center v Fellbachu. Pri tem so na ogled postavili čisto svežo limuzino razreda E in bogataški kabriolet razreda S. Starodobniški navdušenci smo se najbolj razveselili široko odprtih vrat tamkajšnjih delavnic, za katerimi se je skrivalo pravo bogastvo tehniške dediščine tega legendarnega stuttgartskega proizvajalca.KL 03

Naslednji dan so urednikom predstavili poudarke letošnjega leta pri Mercedesu. Vse leto bo namenjeno promociji modela E, katerega prve limuzine (W 213) so s tekočega traku zapeljale decembra lani, pri karavanu urejajo zadnje malenkosti in naj bi kupce razveselil v maju oziroma juniju, v podobnih razmakih pa bosta sledili še kupejevska in kabrioletska različica.

Sodobni Mercedesov muzej praznuje 10. obletnico in to je tudi eden izmed poudarkiov letošnjega leta. V tem času je gostil že več kot 7 milijonov obiskovalcev. V letu 2015 so jih našteli 772.750  in za  8,6 %  izboljšali rezultat iz leta poprej. Kar 200.000 ljudi je obiskalo razstavo: C 111 – brezčasen in vizionarski. Obiskovalci se pod muzejsko streho redno vračajo, tako zaradi stalnega dopolnjevanja in spreminjanja zbirk kot zaradi bogate bere spremljajočih prireditev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja