Skupščina MBKS po zaključenem letu 2022

Pri Mercedes-Benz klubu Slovenije rezultate dela v preteklem letu že nekaj let pregledamo na skupščini v sejni dvorani Sveta MO Ljubljana v Mestni hiši. Letos smo se dobili že sredi februarja. Poročili predsednika Miroslava Brumata in organizatorja prireditev Franca Udovča-Frenka sta pokazali, da smo zelo aktivni. Na organizacijskem področju smo v lanskem letu posodobili statut, vsebinsko pa speljali številne akcije.

Dvorano v ljubljanski Mestni hiši so članice in člani MBKS z gosti napolnili do zadnjega kotička.

Upravni odbor se dobiva vsak mesec, čas po njegovem sestanku pa je namenjen druženju članic in članov. Občasno vmes še organiziramo krajša izobraževanja. Letos je dve zanimivi predavanji pripravil legenda domačega avtomobilskega oblikovanja Georg Gedl. Leto smo začeli s pomladansko vožnjo na štajerskem koncu, organizirali strokovne ekskurzije na Techno Classico Essen, Retro Classics v Stuttgart in Oldtimer Messe Tulln ter si ob tem ogledali še številne druge zanimivosti iz sveta avtomobilizma. Avgusta smo organizirali tečaj varne vožnje na Vranskem.

Letošnja skupščina je bila volilna, predsednik je postal oziroma ostal Miroslav Brumat (desno).

Z letnim srečanjem smo se po več kot desetletju vrnili na Kras. Prvo septembrsko soboto smo pripravili tradicionalno razstavo vozil Mercedes-Benz v Stari Ljubljani s spremljajočimi dejavnostmi (predavanje o »mladodobnih« vozilih, razstava miniatur Mercedes-Benz in razstava Gedlovih risb starodobnikov). Oktobra smo se v Stuttgart odpeljali s starodobnim, več kot 60 let starim avtobusom in tako obeležili 15-letnico sprejema v organizacijo Mercedes-Benz Classic Club Management. Novembra smo obiskali tovarno Akrapović in decembra organizirali novoletno druženje, s katerim smo zaokrožili leto 2022. Skupščine so se udeležili gostje, Rasto Oderlap, direktor Autocommerca, predsednika SVAMZ Franci Škrjanec in SVS Leon Vrtovec, Jože Hribar z Javne agencije RS za varnost prometa ter Georg Gedl.

Na skupščini smo imenovali novega častnega člana. Tokrat je to naš klubski prijatelj Christoph Schmidt z Bavarskega, ki se z enim izjemno redkih voznih Benzov Velo z veseljem udeležuje naših pomembnejših prireditev. Nazadnje, že tretjič, je bil v Ljubljani leta 2021, ko je z neprecenljivim Velom počastil 15-letnico našega delovanja. Članic in članov našega kluba se iskreno razveseli tudi, če ga obiščemo na njegovem domu.

Chrostoph Schmidt se z veseljem odzove našim vabilom.

Predsednik Miroslav Brumat je njihovemu novemu častnemu članu Christophu Schmidtu izročil priznanje.

Tukaj si lahko ogledate posnetek našega potovanja v Stuttgart s starodobnim Mercedes-Benzovim avtobusom.

Besedilo: E. Šterbenk, foto: J. Prelac