Razstava vozil Mercedes-Benz v Stari Ljubljani

Sobota, 3. september 2022

Letošnjo prvo septembrsko soboto so ljubljansko mestno središče spet »zasedli« Mercedesi. Članice in člani Mercedes-Benz kluba Slovenija smo s svojimi pločevinastimi konjički vnesli barvitost na Stritarjevo ulico in Mestni trg. Trudimo se, da vsako leto pokažemo druga vozila – predvsem tista, ki praznujejo obletnice in jih izpostavljajo tudi pri Mercedes-Benzu.

Kaj je lepšega kot sobotna jutranja kava v središču Ljubljane ob pogledu na čudovite Mercedese?

Jutranja nega slavljencev (W 116) pred razstavo.

Razred SL, ki je še bolj prestižen pa letos beleži že 70-letnico in tudi primerkov razreda SL je bilo kar nekaj in vsi so bili ogleda vredni.

Tik pod Robbovim vodnjakom so SL-i tvorili moderno ljubljansko veduto.

Na Mestni trg je po dolgih letih pripeljal več kot 60-letni avtobus Mercedes-Benz, s katerim se letos ob 15-letnici članstva v Mercedes-Benz Classic Management odpravljamo na ekskurzijo v Stuttgart. To je največji starodobnik, ki smo ga do zdaj pokazali javnosti v okviru te tradicionalne prireditve.

Bizjakov avtobus MB O 321 H s samonosno karoserijo je bil največja atrakcija letošnjega dogodka – letnik 1961, redek primer.

Dogajanja nismo omejili le na zunanje površine. Tudi letos smo organizirali predavanje v Mestni hiši, v okviru katerega je Janko Uratnik spregovoril  o FIVI in njenem pogledu na starodobništvo, ter o youngtimerjih (avtomobilih starosti 20 do 30 let), za katere nemška strokovna javnost pravi, da so na »prehitevalnem pasu«.

Na temo »FIVA-pogled na starodobništvo« je predaval g. Janko Uratnik.

Link za video.

Članice in člani ter gosti smo dobili zvrhano mero informacij.

Lani je nastopil kot predavatelj, letos pa kot navdušen poslušalec – oblikovalec, Georg Gedl.

Georg Gedl je prav tako v mestni hiši pripravil razstavo, povezano z znamko Mercedes-Benz, prav tako pa smo na ogled postavili nekaj eksponatov in dokumentov, ki so se nabrali v našem 16 – letnem delovanju.

Osrednja tema je bil zgodovinski pregled razvoja razreda SL, največji eksponat pa edinstven primerek lesenega SLR-a, ki ga je izdelal naš član, g. Lapuh.

Razstavo smo namenili tudi 16-letnici našega delovanja.

Popoldne smo si privoščili prijetno panoramsko vožnjo. To smo zaključili pri našem dolgoletnem podporniku in častnemu članu, Ludviku Španu, ki nas je povabil v Špan center Mobilnosti na Brezovici.

Lepe pozdrave pred panoramsko vožnjo nam je med drugimi poslal Vlado Kreslin.

Pred Erbergovima paviljonoma v Dolu smo se ustavili za skupinsko fotografijo.

Kolona slavljencev – različni letniki in modeli razreda SL.

Na obisku pri Španu smo dobili zasluženo kosilo.