Ekskurzija v Stuttgart 2022

21. – 24. 4. 2022

Letos smo se spet utirili v običajne tirnice in obiskali sejem Retro Classics. Kot navadno so pri Mercedes-Benz-u v tem času organizirali srečanje evropskih klubskih urednikov, ki sem se ga s strani MBKS udeležil Emil Šterbenk. Seveda je Franc Udovč-Frenk kot navadno pripravil vsebinsko bogat program za (tokrat) šest udeležencev. V petek smo začeli z obiskom zasebnega avtomobilskega trgovca Auto Auer Klassik in se odpeljali do Mercedes-Benzovega Classic Centra v Fellbachu. Nadaljevali smo v Böblingenu, kjer smo si ogledali Motorworld ter nato pokukali še v center za kupce vozil MB (Kundencenter Sindelfingen). Soboto smo namenili ogledu Retro Classicsa in pozno popoldne šli na drugo Auerjevo lokacijo. V nedeljo smo bili eni najbolj zgodnjih gostov v stuttgartskem muzeju Mercedes- Benz, na poti domov pa smo se ustavili še pri bavarskemu prijatelju Christofu Smidtu, ki je za to priložnost iz garaže »potegnil« Benza Velo.

Osrednji dogodek, ki smo ga obiskali, je bil sejem Retro Classics. Letos je bil manjši kot leta pred korono, a vseeno je bilo v Stuttgartu videti veliko lepih starodobnih vozil in vsega, kar jih spremlja – pogled na halo 5, kjer so se med drugimi predstavljali klubi Mercedes-Benz.

Takole filigransko natančno parkirani so v petek zjutraj klubske urednike pred Mercedes Classic Centrom v Fellbachu pričakali avtomobili, ki letos praznujejo jubileje.

Ko človek sedi za volanom tako redkega in dragocenega avtomobila kot je MB 300 SL, je že na dvorišču prepojen z adrenalinom, kaj šele med vožnjo.

V Muzeju Mercedes-Benz je vedno mogoče najti kaj novega. Tokrat je to razstava ob 70-letnici modelne serije SL.

Benza Velo Christopha Schmidta (prvi z desne) nismo imeli zgolj za kuliso, ampak je z njim tudi vsakega od nas zapeljal ter nam to čudovito in popolnoma vozno zgodovinsko vozilo pustil celo upravljati.

Besedilo: E. Šterbenk
Fotografije: E. Šterbenk, F. Udovč, M. Schuh