Podravska vožnja MBKS

Gornja Radgona, 9. 4. 2022

Spomladanska Podravska vožnja je postala že tradicionalna in tradicionalno ta pomladanski dogodek organizira naš član Tadej Fekonja ob izdatni pomoči svoje boljše polovice Sanele. Žal april navadno postreže s slabim vremenom in tudi letos ni bilo nič drugače. Bilo je še malo bolj mokro in hladno kot navadno. Seveda nas to ni ustavilo, Tista najstarejše in najbolj redke avtomobile smo pustili doma, vseeno pa smo se pripeljali v Maribor, v Tadejev servis ATF.

Dež nas ni mogel ustaviti.

Tam so poskrbeli za topel sprejem in zajtrk. Po kratkem druženju smo sedli v naše Mercedes-Benze in jo po regionalnih cestah ubrali proti Gornji Radgoni, kjer smo si z velikim zanimanjem ogledali razstavo starodobnih vozil.

Po zajtrku smo v delavnici pozirali za gasilsko fotografijo.

Vodja poti, Tadej, je svojemu 220 D (W 115) privoščil sveže gorivo.

Drugi smo ta čas malo počakali.

V Gornji Radgoni sta nas čakala še dva naša člana, žal pa nismo mogli vsi parkirati v eno vrsto.

Mercedes-Benzovi avtomobili so priljubljeni tudi pri članih drugih klubov, pri Veteran klubu Maribor so na ogled postavili »Pontona« 220 S in »Pagodo« 280 SL.

Na razstavnem prostoru Oldimer Duplek so pokazali tri Mercedes-Benze 170.

Zelo lepo restavriranega Mercedesa W 123 smo lahko videli pri Oldtimer Stara gora, a razstavljenih je bilo še več vozil s trikrako zvezdo, veliko pa jih je bilo tudi na notranjem parkirišču, kamor je s starodobniki vstop prost.

Iz Gornje Radgone smo se v popoldanskih urah odpeljali na svoje domove po vseh koncih Slovenije. Udeležba bi brez dežja bila vsekakor številčnejša, toda bistveno je , da smo začeli sezono, za katero upamo, da ji ne bo spet dirigiral kovid.  

Besedilo: E. Šterbenk

Fotografije: J. Prelac, E. Šterbenk