Mercedes-Benz electric driving experience v Hockenheim

29.10.2021

Konec meseca oktobra 2021 je na Hockenheim ringu potekalo Mercedes-Benz electric driving experience, ki smo se ga na povabilo Mercedes-Benz Classic Club Management udeležili tudi člani Mercedes-Benz Kluba Slovenije.

Osem članska ekipa je v petek 29.10.2021 doživela pravo “električno doživetje” saj smo preizkusili povsem nove modele razreda EQA in EQS.

Jutranji pozdrav in uvodno predavanje pred pričetkom srečanja

Varnostni napotki simpatične inštruktorice vožnje…

…in še zadnji napotki na poligonu

potem pa je sledil njen prijazni glas “start frei”.

Trije mušketirji pred novim Mercedes-Benz EQA.

Vsa vozila so bila tudi grafično opremljena.

V praktičnem delu smo preizkusili avtomobile na poligonu, kjer so nam prijazni inštruktorji pokazali zmogljivost in okretnost novih avtomobilov, hkrati pa smo pridobili še več izkušenj iz varne vožnje. Izredno smo bili navdušeni nad samodejnim inteligentnim zavornim sistemom v Mercedes-Benz EQS.

Kratek uvod v inteligentni zavorni sistem novega EQS.

Kratek uvod v inteligentni zavorni sistem novega EQS.

EQS z osupljivo notranjostjo.

Imeli smo tudi panoramsko vožnjo po Hockeinheimu in okolici, kjer smo preizkusili še električne in priključne hibridne modele razreda A, EQA, GLB in C v vsakdanjem prometu.

V teoretičnem delu so nam gostitelji predstavili inteligentne sisteme v novem  razredu C, ter prihodnost in elektrifikacijo novih avtomobilov Mercedes-Benz.

Predstavitev inteligentnega sistema v novem razredu C in uradni zaključek s skupinsko fotografijo.

Predstavitev inteligentnega sistema v novem razredu C in uradni zaključek s skupinsko fotografijo.

Predstavitev inteligentnega sistema v novem razredu C in uradni zaključek s skupinsko fotografijo.

Električna “flota”.

Naslednji dan smo se v jutranjih urah odpravili proti Stuttgartu, kjer smo si ogledali znameniti Mercedes-Benz Muzej, kar štirje udeleženci so bili prvič v tem muzeju.

Poleg stalne razstave, ki je bila za nekaj novih članov prava paša za oči in enkratno doživetje, nas je navdušilo konceptno vozilo EQ SILVER ARROW, VISION URBANETIC in posebna razstava modelov SL.

Konceptno vozilo EQ SILVER ARROW, VISION URBANETIC v Mercedes- Benz muzeju.

Najnovejšega modela SL še nismo mogli videti ker še ni bil postavljen na razstavnem mestu, saj je bila ravno v teh dneh svetovna premiera in uradna predstavitev.

Posebna razstava modelov SL. Najnovejšega modela SL še nismo mogli videti ker še ni bil postavljen na razstavnem mestu, saj je bila ravno v teh dneh svetovna premiera in uradna predstavitev.

Ob povratku domov smo obiskali tudi našega dobrega klubskega prijatelja Christopha Schmidta (lastnik vozila Benz Velo, ki je septembra vozil po ljubljanskih ulicah) in soprogo Janette Nagel Schmidt, ki sta nas z veseljem gostila v Gradu Farnach na njuni domačiji v Riederingu.

Na obisku pri našemu dobremu klubskemu prijatelju Christophu Schmidtu. V znak dobrega sodelovanja in prijateljstva, jima je g. Franc Udovč predal simbolično darilo.