Reševalno vozilo Mercedes-Benz 230 BINZ vsem na ogled v Pivki

Od letos imajo v Parku vojaške v Pivki zgodovine nov eksponat, ki je članicam in članom našega kluba dobro poznan – velenjsko reševalno vozilo. Mercedes-Benz je bil »v službi« od leta 1971 do 2006, od takrat dalje pa so ga v Zdravstvenem domu Velenje ohranjali v voznem stanju, celo redno so ga registrirali kot starodobno vozilo.

Mercedes-Benz je takole »poziral« pred eno od velenjskih lekarn.

Lani so se v vodstvu zdravstvenega doma odločili, da bi bilo prav, če bi si ta redek rešilni avto lahko ogledal širši krog ljudi, zato so se dogovorili z odgovornimi v Parku vojaške zgodovine Pivka in ga podarili v njihovo zbirko. Prav je, da je to reševalno vozilo ravno v tej muzejski ustanovi, saj so bili z njim na službeni poti na dan napada na Slovenijo in prav tako v vsem obdobju osamosvojitvene vojne.

Ne samo zunanjost, tudi notranjost z vso opremo je zgledno ohranjena.

Zdravstveni dom Velenje se je že leta 2007 včlanil v takratni Mercedes klasik klub Slovenija, ki je bil predhodnik Mercedes-Benz kluba Slovenija. Z naše strani se zahvaljujemo tistim, ki so v Zdravstvenem domu Velenje  skrbeli za ta avto in poskrbeli, da je dočakal 50 let v odličnem izvirnem stanju ter smo veseli, da so tako tvorno sodelovali v našem klubu.

Dodajamo povezavo do kratkega sestavka o tem Mercedesu v reviji Avto Motor Classic.

Članek