Srečanje Mercedes-Benz Klub Slovenija Prvo srečanje v letu 2020

13. jun. 2020, Brežice

Članice in člani Mercedes-Benz kluba vsako leto organiziramo po več klubskih dogodkov. V soboto 13.junija je v Posavski regiji potekalo tradicionalno klubsko srečanje. Med deveto in deseto uro smo se dobili v geometrijskem središču Slovenije (GEOSS), kjer nas je pričakala zelo okusna lokalna jutranja pogostitev.

Skupinska slika udeležencev na dvorišču MB Specialist v Brežicah.

Prijetna vožnja do Brežic

Na GEOSS-u smo se zjutraj dobro podložili.

Od Vač do Brežic smo se peljali v koloni.

Kasneje je kolona 23 vozil krenila skozi Zasavje proti Posavju. Najprej smo se spustili do Zagorja in do Save ter z našimi starodobniki sledili njenemu toku.  Po dobri uri in pol čudovite vožnje smo naslednji postanek naredili ob delavnici MBSpecialist v Brežicah pri našem članu, Blažu Mustarju. Ob prijaznem sprejemu in pogostitvi smo najprej speljali skupinsko fotografiranje.

Brez spretnostne vožnje ne gre

Kasneje smo se pomerili v spretnostni vožnji. Vsak tekmovalec je moral dokazati, da zna natančno parkirati (seveda brez pomoči parkirnih tipal), v naslednji vaji pa je moral kar se da natančno prevoziti improvizirano brv. Glede na natančnost upravljanja starodobnikov in dobro poznavanje zgodovine znamke Mercedes-Benz (teoretični del) so bil izidi tekmovanja precej tesni, zmagal pa je Boštjan Mrak.

Boštjan je bil s svojim Pontonom najbolj natančen.

Spoznavanje lokalnih znamenitosti

Po tekmovanju smo pot nadaljevali proti gradu Mokrice kjer smo se ponovno fotografirali in se ustavili za kavo ter druženje. Predsednik kluba, Miro Brumat, in vodja prireditev, Franc Udovč, sta Bojanu Petanu podelila zahvalo za sodelovanje ter podporo pri organizaciji klubskega srečanja. Zaradi Petanove odsotnosti je zahvalo prevzel njegov namestnik. Od tam smo odšli še v Posavski muzej Brežice, kjer smo si ob strokovnem vodstvu ogledali čudovito Viteško dvorano in grajsko vinsko klet ter tam poskusili nekaj vrst lokalnih vin. Žal nam čas ni dopuščal, da bi si ogledali tudi stalno muzejsko zbirko, vendar smo obljubili, da se v ta zanimiv del Slovenije še vrnemo.

Takole smo naše lepotce parkirali v Mokricah.

Po krožni vožnji skozi Brežice (bili smo deležni mnogih pogledov mimoidočih), je karavana »trikrakih zvezdnikov« krenila proti Gadovi peči, kjer smo naše srečanje zaključili. Veseli smo bili visokega obiska – pozdravit nas je prišel župan občine Brežice, Ivan Molan. Poudaril je, da nas je še posebej vesel, saj smo udeleženci enega prvih organiziranih izletov v Posavju. Za pomoč pri organizaciji je predsednik Brumat županu podelil zahvalo.

Ob koncu uspešne prireditve sta nas nagovorila predsednik, Miroslav Brumat (levo) in župan občine Brežice, Ivan Molan.

Čudovit izlet in druženje nam bosta ostala v lepem spominu. Celoten dogodek odraža vsestransko aktivnost članov našega kluba. Kot vedno so se tudi tokrat povezava naših članov z lokalnimi skupnostmi izkazale za veliko prednost.

Besedilo: Jernej Prelac

Fotografije: J. Prelac, E. Šterbenk