Skupščina 2020 v dvorani Sveta MO Ljubljana

06. marec, MOL 

Skupščino po zaključenem letu 2019 smo organizirali na Mestni občini Ljubljana, saj so nam tako kot lani ponudili dvorano občinskega sveta.  Ob klubskem vodstvu in prisotni več kakor polovici članov so nas s svojo navzočnostjo počastili Rasto Oderlap, direktor Autocommerca ter Metka Kejžar, vodja marketinga in odnosov z javnostmi pri istem podjetju, predstavnik Mestne občine Ljubljana, Marko Morel, Franci Škrjanec, predsednik SVAMZ in mag. Janko Uratnik, predsednik SVS.

Skupščina je po prej pripravljenem razporedu gladko potekala.

Po uvodnem pozdravu predsednika, Miroslava Brumata, smo izvolili organe skupščine, za predsedujočega pa soglasno potrdili Franca Drobniča, ki je v nadaljevanju skupščino  suvereno vodil. Po potrditvi dnevnega reda je verifikacijska komisija ugotovila, da je prisotnih dovolj članov in smo sklepčni.

Predsednik, Miroslav Brumat je podal vsebinsko poročilo.

Vsebinsko poročilo za leto 2019 je podal predsednik, s finančnim pa je nadaljeval blagajnik, Adolf Sitar. Nadzorni odbor, ki je poročili pregledal, je predlagal njun sprejem. Sledilo je poročilo Franca Udovča o prireditvah, ki smo jih bodisi organizirali, ali se jih udeležili. Seznam je bil za klub, ki šteje manj kot 100 članov izjemno obsežen. Razprave o poročilih praktično ni bilo in vsa so bila soglasno potrjena. Po njihovem sprejetju je predsednik predstavil še program za leto 2020, katerega nekaj točk smo že uresničili.

Finančno situacijo je predstavil blagajnik, Adolf Sitar.

Franc Udovč nas je spomnil na bogat lanskoletni program in podal tudi glavne poudarke letošnjega.

Rasto Oderlap je opozoril na zelo dobro sodelovanje, ki smo ga zadnja leta vzpostavili z Autocommercom in povedal, da bi ga v bodoče radi še bolj razširili na segment novih vozil.

Skupščina je navadno dogodek, na katerem se spomnimo zaslužnih članov, članic in sodelavcev ter jih nagradimo za dobro delo. Tako je bilo tudi letos in predsednik je na pobudo upravnega odbora petnajstim posameznikom podelil dve vrsti priznanj. Kakor smo se že navadili, jih je vrhunsko oblikoval naš član, Andrej Vidmar.

Zelo smo bili veseli, da sta nas pozdravila predsednika obeh slovenskih starodobniških zvez, ki sta soglasno pohvalila naše delovanje in poudarila pomen sodelovanja med vsemi ljubitelji starodobnih vozil, da bomo z našimi ljubljenci smeli na cesto tudi v bodoče (spodaj od leve: Franci Škrjanec, Metka Kejžar in Janko Uratnik).

Prve nagrade so bile namenjene tistim, ki so se posebej izkazali v zadnjem letu (predsednik čestita poslovni sekretarki, Mojci Zajc).

Druga skupina nagrajencev je dobila plakete za izjemne dolgoletne zasluge za razvoj kluba (med drugimi jo je prejel Denis Kolman, urednik klubske spletne strani).

V družabnem delu sta vajeti na področju razvajanja brbončic prevzela Ksenija Leben Udovč in Albin Tavčar. Slednji nas je spet poskrbel za kuhani pršut in žlahtno kapljico, Ksenija pa je organizirala vse drugo in poskrbela, da je družabni del tekel brez težav.

Ksenija Leben Udovč in Andrej Vidmar sta se živahno pogovarjala o prireditvi.

Albin Tavčar je pridno skrbel, da pršuta ni zmanjkalo.

Besedilo: E, Šterbenk

Fotografije: J. Prelac, E. Šterbenk