Srečanje urednikov Mercedes-Benz Classic Club Management-a 2020

Kakor navadno so letošnje leto srečanje klubskih urednikov MBCCM organizirali v času stuttgartskega Retro Classicsa. Program za petintrideseterico predstavnikov evropskih klubov je bil izjemno obsežen in zanimiv. Prvi dan smo obiskali Mercedes-Benz Classic Center Fellbach, kjer smo se sprehodili skozi delavnice in obiskalo eno izmed »Svetih hal« – (Heilige Hallen). Tam koncern Daimler vzdržuje največjo zbirko vozil na svetu. Gre za okoli 1.000 vozil Mercedes Benz – primerke vsake serije, posebna vozila, kakor so dirkalniki, prototipi, preizkusna vozila, avtomobile, ki so jih vozile posebej znane osebe in še kaj. Od tam so nas odpeljali v koncernski arhiv. Na 16 kilometrih polic v klimatiziranih in tudi drugače skrbno varovanih prostorih hranijo dokumente, fotografije, filme in druge materiale ter eksponate.

V razstavnem prostoru Classic Centra Felbach obiskovalce vedno navdušijo s posebej zanimivimi modeli: Mercedes Benz 630, letnik 1929 (levo) in Mercedes 24/100/140, letnik 1924.

Michael Plag, projektni vodja restavracij vozil (drugi z desne), je urednike navdušil, ne le z rekonstrukcijo zmagovalnega modela SSKL z aerodinamično karoserijo po originalnih načrtih in fotografijah, ampak tudi s svojimi bogatimi vozniškimi izkušnjami in poznavanjem zgodovine dirkaških uspehov koncerna Daimler.

V arhivu poleg podatkov o podjetju, načrtov vozil, tehničnih podatkov, promocijskih materialov in drugega hranijo tudi odzive, kot so, na primer, članki v avtomobilskih revijah.

Delovno srečanje in sestanek urednikov

Sobota, 29. februarja je bila še posebej delovna, saj je program trajal do poznega popoldneva. Kot navadno so nas seznanili z okvirnim komunikacijskim programom za leto 2020, prireditvami v muzeju, novostmi na področju rezervnih delov za klasična vozila, s programi She’s Mercedes, Mercedes Me Flexperience. Poleg tega smo klubski uredniki imeli priložnost predstaviti zanimivosti s področja našega delovanja.

Projektna vodja iz LAB 1886, Anudar Hanibal, je predstavila pilotni projekt Mercedes Me Flexperience. Gre za kratkotrajni najem vozil (leto), ki jih pri Mercedes-Benzu registrirajo, zavarujejo in vzdržujejo, najemnik zgolj polni posodo za gorivo. Na voljo sta dve različici: Premium, kjer lahko najemnik v enem letu menja 12 avtomobilov in Comfort, kjer izbere avto s konfiguratorjem vozil. Mesečna najemnina je odvisna od razreda vozil. Pri Premiumu se začne pri 799 EUR mesečno (razred B) pri Komfort pa pri 599 EUR. Pilotni projekt zaenkrat poteka zgolj v Nemčiji.

Srečanje urednikov sta vrhunsko vodila Georg Wohlfarth, vodja MB Classic Events & Club Management (levo) in Marcel Schuh, vodja Club Editors&Events.

Ogled Retro Classicsa

Pozno popoldne je bil čas za ogled Retro Classicsa, zvečer pa so nas povabili na druženje s člani nemških klubov, ki so s svojimi vozili, modeli in z različno opremo sodelovali na prireditvi.

CCF 6: Člani nemških klubov so predstavili avtomobile od osnove za restavriranje do vrhunsko obnovljenih modelov, zvečer pa razstavišče spremenili v prostor za prijetno druženje.

Na srečanju sem v imenu Mercedes Benz kluba Slovenija predstavil »gasilskega starodobnika« iz Starš, pritisnite in si oglejte video posnetek v angleškem jeziku.

Gasilski Mercedes iz Starš gre med starodobnike.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-W_PJHINEdo[/embedyt]

 

Besedilo in fotografije: E. Šterbenk