Mojster Cvetko Harb – v pokoj po 63 letih delovne dobe

V aktualni številki revije Mehanik in voznik (na voljo v večjih Petrolovih in OMV-jevih črpalkah) so objavili članek o našem članu, avtomehaniku, mojstru Cvetku Harbu. Po 63 letih delovne dobe se je odločil zapreti delavnico. Toda Harb je več kot avtomehanični mojster, je umetnik, učitelj in široko razgledan človek, ki svoje znanje ter izkušnje z veseljem deli s tistimi, ki se z njim družijo.

Mojster Harb je velik poznavalec in ljubitelj Mercedesov, na klubska srečanja se vozi s svojim 280 SLC, letnik 1980 in s sabo vedno vzame tudi gospo.

Mercedes-Benz klubu Slovenija se je pridružil že konec leta 2006. Leta 2007 se je pripeljal na letno srečanje v Štanjel in od takrat se naših prireditev redno udeležuje. Vse njegove poti so zanimive – tako poklicna kot umetniška in družinska. Tisti, ki ga bolje poznajo vedo, da je neumoren pevec, ljubitelj narave in vedno velik optimist. Pravi, da nam bo na voljo za nasvete. Dolg čas mu prav gotovo ne bo, saj človek kot je mojster Cvetko, vedno najde kakšno zanimivo delo. Ob njegovi življenjski zgodbi bomo zvedeli še marsikaj novega.

Mojster Harb pravi: Za avtomobil nikoli ne smemo reči, da noče vžgati, saj vendar nima svoje volje. Avtomobil ne more vžgati – iz različnih vzrokov – zato pa smo tukaj avtomehaniki, da mu znamo pomagati.

Z veseljem bom pomagal z nasveti,« obljubi mojster Harb.