Mercedes-Benz Star Experience – Vransko 2019

Autocommercove predstavitve vozil za njihove kupce in povabljene so na poligonu varne vožnje na Vranskem postale stalnica. Letošnji Mercedes-Benz Star Experience se je začel v četrtek, 26. septembra s predstavitvijo Malih gospodarskih vozil. Največjo pozornost so posvetili dostavniku leta 2019, Sprinterju, ki so ga javnosti predstavili lani. Na lastni koži smo se prepričali o visoki stopnji varnosti, ki jo nudi. Pri tem so uporabili rešitve iz osebnega in tovornjaškega programa ter jih združili v vrhunsko delujočo celoto. Za preizkuse so bila tudi vozila razredov V, G in X. Gostje so jih lahko preizkusili tako po asfaltu kot po blatnem off-road poligonu.

Za večino udeležencev je bila najzanimivejša vožnja z vozili iz družine AMG.

Največje veselje so obiskovalcem pripravili s preizkusom AMG-jev. Pet jih je bilo na voljo, in sicer od A-ja 35 do GT-ja 63. Prav vsi so voznike navdušili v tolikšni meri, da so bili dobre volje ves dan. Šestega, pravzaprav prvega je vozil tovarniški voznik, ki je skrbel, da se strasti gostov niso preveč razvnele. Stabilnostni program deluje odlično in skrbi, da vozila peljejo v želeni smeri, hkrati pa dopušča tudi nekaj drsenja.

AMG GT 63 voznika pri pospeševanju pribije na naslonjalo.

Drsenje so udeleženci doživeli tudi na spolzki podlagi.

S praktično enako mero adrenalina oziroma zadovoljstva je postregel preizkus terenskih avtomobilov na razmočeni blatni podlagi, kjer sta se izkazala razreda G in X, mnoge pa je presenetil Sprinter 4×4, ki je po zahtevni progi peljal, kakor da ima namesto koles gosenice.

MB klub Slovenija z navdušenjem spremlja prireditve uradnega zastopnika znamke Mercees-Benz v Sloveniji – podjetja Autocommerce.

Terenski Sprinter je držal koral z razredom X.

Razred G je v blatu še vedno nesporni vladar, s posodobitvami podvozja pa je aktualna serija na asfaltu še boljša, kakor so bile predhodne.