Obisk 20-letnice SVAMZ-a

21. sep. 2019, Vransko

MBKS se je odzval vabilu Slovenske veteranske avto moto zveze (SVAMZ) ter se udeležil zbora ob jubileju v Centru varne vožnje na Vranskem. Prireditev je bila zelo obiskana, saj so se gostje iz Slovenije, držav bivše Jugoslavije in drugih evropskih držav pripeljali z več kot 1.000 starodobnimi vozili. Tokratni izziv je bil: uvrstiti se v Guinessovo knjigo rekordov z največ zbranimi Fički (Zastava) na enem mestu. Po neuradnih podatkih jih je bilo skoraj 300, natančna številka pa bo na voljo v naslednjih dneh.

Člani MBKS smo na Vransko pripeljali 8 Mercedesov, in sicer 170 cabrio A, Pontona 190 D,  Repaša 200 D, dva modela W 123 (230 E in 300 D), G 300  D prve serije, 560 SL 8 (R 107) in 300 SL (R 129).

Sitarja – oče in sin – sta se prijateljsko pomerila v pospeševanju – videti je, da Sitar mlajši v SL-u 300 plinskega pedala ni »pohodil« do tal.

Spodnji del poligona je bil natlačen z motocikli, avtomobili in tudi precej lahkih in težjih gospodarskih vozil se je našlo.

Prirediteljem je dobro streglo vreme, saj je bilo sončno in praktično brez oblačka, a vseeno ne prevroče. Pripravili so bogat program od prodaje rezervnih delov, literature in starin, do predavanja o Zastavi, s poudarkom na Fičku, krožni vožnji Fčkov, dirk v pospeševanju in zabave ob živi glasbi.

Gospoda in gospe Udovč ter Kovič smo našli ob Kovičevem vrhunsko restavriranem G-ju prve generacije.

Mladi in stari Šterbenki so se fotografirali ob njihovima Pontonu in 230 E.

Kolmanov naraščaj je z očetovo pomočjo spoznaval lepote starodobništva v kabini starodobnega kamiona.

Fički so sklenili krog po celotnem poligonu.

Organizatorji so avtomobile razporejali po znamkah – del Mercedesov, ki smo jih videli na Vranskem.