Srečanje z udeleženci G-amboree-ja v Gradcu

10. julij 2019

Franc Udovč-Frenk, ki je pri MBKS zadolžen za organizacijo prireditev, je navezal stike z organizatorji prireditve G-amboree na Madžarskem. V Sloveniji je zbral sedem posadk (17 ljudi), ki so se dan pred začetkom omenjene prireditve (10. julija) odpeljale v Gradec, v tamkajšnji Puchov muzej. Tam se je na poti na Madžarsko ustavilo tudi okoli trideset posadk ljubiteljev modela G iz celotne Evrope. Med drugimi so bili tam Francozi, Švicarji, Francozi, Nemci, Švedi, Norvežani, seveda tudi Avstrijci in organizatorji – Madžari.

Avtocestni postanek naše karavane G-jev na poti v Gradec.

Vsi so si ogledali muzej, še več časa pa so si vzeli za ogled vozil udeležencev, od katerih so številna dodatno opremljena za vožnjo po brezpotjih. To je bilo prvo spoznavanje prireditve, ki so jo Madžari letos organizirali že šestič. Naši člani so prepričani, da bo na G-amboree naslednje leto odšla za ves podaljšani konec tedna tudi kakšna slovenska posadka.

Najprej so se sprehodili po Puchovem muzeju.

Nato so se slovenski udeleženci pred muzejem fotografirali.

V nadaljevanju so pregledali pisano paleto G-jev.

G-Amboree je srečanje ljubiteljev vozil Mercedes in Puch G, Unimogov ter Pinzgauerjev na Madžarskem in traja tri do štiri dni. Ker Jamboree pomeni med drugim tudi nacionalno ali mednarodno taborjenje, udeleženci tam kampirajo. Letos je bilo na sporedu šesto srečanje in organizatorji povedo, da se je G-amboree-jev udeležilo doslej več kot 800 ljubiteljev zgoraj omenjenih znamk z več kot 400 vozili.

Letošnji G-Ambore je trajal 4 dni – od 11. do 14. julija- Udeleženci so se vozili na izlete po okolici, v veliki meri po brezpotjih, kjer se Mercedes G počuti kot riba v vodi. Udeleženci so se pripeljali s stotimi vozili iz več kot desetih držav. Seveda so ob tem kar nekaj časa porabili ludi za praznovanje G-jevega 40. rojstnega dne.

Uradna Gasilska slika z G-amoboree-ja 2019 (vir: https://gamboree.info/)

Moto ljubiteljev razreda G je: »Drugi imajo hobije, mi imamo strast!«

Če vas je prireditev navdušila, se jo lahko udeležite naslednje leto in sicer: od 8. do 12. julija. Več informacij najete na spodnji povezavi.

 https://gamboree.info/

Besedilo: E. Šterbenk, F. Udovč

Fotografije: J. Prelac, gamboree