Srečanje urednikov klubskih spletnih strani Essen 2019

12. apr. 2019, Essen

Kot urednik domače strani Mercedes-Benz kluba sem se udeležil srečanja klubskih urednikov – Webmaster’s Meesting. Essensko Techno Classico smo obiskali štirje člani MBKS. Kolegi so imeli za ogled prireditve na voljo ves dan, sam pa sem večino dneva preživel na delavnici. Toda essensko razstavo se splača pogledati tudi zgolj za uro ali dve, saj je vedno zanimiva.

Na Techno Classici Mercedes-Benz vedno poskrbi za vrhunsko predstavitev.

Po pozdravu Georga Wohlfarthavodje Mercedes-Benz Classic Club Mamagementa (MBCCM) smo začeli s programsko opremo za vodenjem podatkov v oblaku MB ClubCloud. Najprej so predavatelji predstavili dosežke iz leta 2018, nato pa so se osredotočili  na nadaljnje korake.

Srečanje je začel in vodil Georg Wohlfarth.

Techno Classica Essen 2019

Razstava je napolnila celotno essensko razstavišče – tako hale kot zunanje prostore. Cene so bile v povprečju morda celo malce nižje kot v preteklem letu. Posebej dobro restavrirani avtomobili oziroma ohranjeni originali pa so dosegali zelo visoke cene.

Kakor vedno je tudi letos v Essnu bilo na prodaj veliko vozil različnih kakovostnih in cenovnih razredov.

Starodobniki so se prodajali na zunanjih parkiriščih, na razstavnih prostorih firm, prodajali so jih posamezniki v halah, kakor tudi avkcijske hiše na licitacijah, kjer so, recimo, prodali Bugattija Veyrona za 1,3 milijona EUR.