Mercedes je v Jordaniji prva violina

O Jordaniji mnogi avtorji pišejo kot o deželi Mercedesov. In res, vsakemu ljubitelju Mercedesov je tam toplo pri srcu. Domačini pravijo, da so bili včasih avtomobili s srebrno zvezdo na njihovih cestah še številčnejši. Veliko so jih iz evropskih držav uvozili rabljenih. Sedaj se veča zlasti število cenovno dostopnejših korejskih in tudi kitajskih vozil. Pri osebnih vozilih je že tako, a med tovornjaki je Mercedes še vedno prepričljivo na prvem mestu. V Jordaniji vozijo celo do 80 t težke kompozicije, zato najdemo kamione s tudi po desetimi osmi, ki so daljši, kakor smo jih vajeni v večini Evrope. Še vedno je mogoče videti veliko Mercedesovih Rundhauberjev (vozilo s kratkim zaobljenim motornim pokrovom) in trambusov od srede šestdesetih let dalje pa vse do najnovejših Actrosov.

Mercedesa dveh generacij – pogost prizor na jordanskih cestah.

Na enem križišču lahko stojijo limuzine razreda E oziroma njegovih predhodnikov treh ali več generacij. Posamezni primerki W 114 in W 123 se še komaj držijo skupaj, a so vseeno vsak dan na cesti, nekateri primerki istih letnikov pa so v neverjetno dobri kondiciji.

Mercedesi W 114 (praktično vse, ki sem jih videl, poganjajo 2-litrski bencinski motorji) niso zelo številčni, tu in tam kakšen pa se še najde.

Tale W 123, model 200 je v redni uporabi, poškodbe so površinske, tehnično pa je še dokaj v redu.

Tudi model iz serije W 212 je bencinski MB 200.

Mercedesovi Rundhauberji, ki letos praznujejo svojo 60. obletnico »rojstva« so v Evropi Uniji na cesti skoraj izključno kot starodobniki, v Jordaniji pa so še vedno delovni stroji. Manjše – s 5 in 6-litrskimi 6-valjnimi motorji – večinoma uporabljajo za prevoz vode. Največkrat  nomadi z njimi vozijo vodo živini na paši. Večji, z daljšim »nosom« ter 10 in več-litrskimi motorji, ponekod še vlečejo polprikolice.

Mali Rundhauber služi za napajanje živine.

Z večjim Rundhauberjem redno prevažajo razsute tovore.

V razredu največjih kamionov se druge znamke med Mercedesi kar izgubijo. Veliko so jih rabljenih pripeljali iz Evrope in jim zaradi potrebe po večji nosilnosti dodali po eno ali več osi.

Vozilo s sedmimi osmi (2 več kot v večini EU držav) je v Jordaniji klasika in njegova skupna teža presega 50 t.

Mercedesi prednjačijo tudi v avtobusnem segmentu.

Besedilo in fotografije: E. Šterbenk