Letna skupščina Mercedes-Benz kluba Slovenija

22. feb. 2019

Članice in člani MBKS smo se 22. februarja zbrali na redni skupščini, ki je bila letos tudi volilna. Že drugič so nam na MO Ljubljana ljubeznivo in brezplačno odstopili veliko sejno dvorano v Mestni hiši. Čudovit ambient da svečanemu dogodku še dodatno težo. S predstavniki mestne občine smo odlično sodelovali in rezultat tega je, da je Ljubljana že tri leta bogatejša za ulico Carla Benza, lani pa smo dodali še doprsni kip tega očaka avtomobilizma. Veliko čast nam je izkazal župan MOL, Zoran Janković, ki se je odzval našemu vabilu. Po pozdravnih nagovorih predsednika, Miroslava Brumata, in gospoda župana je slednji prevzel častno priznanje Mestni občini Ljubljana s strani Mercedes-Benz Kluba Slovenija.

Župan Z. Janković (levo) je od predsednika M. Brumata v imenu MO Ljubljana prejel častno priznanje za odlično sodelovanje.

Ob članih MBKS so se občnega zbora udeležili še Rasto Oderlap, direktor Autocommerca, uradnega zastopnika Mercedes-Benza v Sloveniji, predsednik Slovenske veteranske avtomoto zveze, Franc Škrjanec, predstavnika partnerskih klubov Codelli in Soteska ter dolgoletni član in naš pomemben mecen, Ludvik Špan. Naše sodelovanje širimo tudi v države nekdanje Jugoslavije, zato smo povabili predsednico hrvaškega kluba Stari kotači, Andreo Weber, predsednika srbskega Mercedes-Benz kluba, Dušana Joksimovića in njegovega sodelavca, Danijela Begovića. 

Gostje in člani smo napolnili veliko dvorano ljubljanske Mestne hiše.

Miro Brumat je v vsebinskem poročilu osvetlil najpomembnejše prireditve, ki smo jih v obdobju njegovega mandata organizirali in uspešno uresničili. Izpostavil je leto 2016, ko smo v odličnem sodelovanju MBKS, klub Codelli in MOL organizirali razstavo starodobnih vozil, odprtje ulice Carla Benza in parka Codelli, predstavitev vozila Benz Velo Comfortable iz leta 1898 in  predavanja o ekologiji v avtomobilnosti.  S tem smo tvorno prispevali svoj delež pri projektu “Ljubljana zelena prestolnica Evrope”. Projekt smo leta 2018 končali z odkritjem doprsnega spomenika Carlu Benzu in relijefa Antonu Codelliju.

Skupščino je vodil izkušeni Franci Drobnič (desno).

Franc Udovč – Frenk je po lanskoletnem poročilu predstavil bogat načrt obiskov pomembnih dogodkov, ekskurzij in lastnih prireditev v letu 2019.

Skupščina je dogodek, kjer se zahvalimo najbolj delovnim članicam in članom. Ob Diani Sepeta (na sliki) so priznanja dobili: Ksenija-Leben Udovč, Zlatan Kudić, Boštjan Čampa in Janez Jarh.

Mercedes-Benz klub Slovenija je bil ustanovljen leta 2014 z združitvijo klubov Mercedes Klasik klub Slovenije in Mercedes-Benz klub Slovenije. Mercedes Klasik klub Slovenije je postal polnopravni član Mercedes-Benz Clasic managementa že leta 2007 in to povezavo smo z leti še utrdili. Sodelujemo na vseh njihovih pomembnejših evropskih prireditvah, tako smo se v velikem številu udeležili 10-letnice muzeja Mercedes-Benz, redno obiskujemo srečanja predsednikov, klubskih urednikov in urednikov spletnih strani v Nemčiji. Naši člani so se velikokrat izkazali v mednarodnih šolah dobre vožnje in na drugih prireditvah. Ob vsem tem skrbimo za pestro klubsko dejavnost z mesečnimi sestanki, letnimi srečanji, občasnimi prireditvami, strokovnimi ekskurzijami, različnimi oblikami izobraževanja ter sodelovanjem s slovenskim zastopnikom MB, Autocommercem in z obema nacionalnima starodobniškima zvezama – SVS in SVAMZ.

R. Oderlap je pohvalil dobro sodelovanje med klubom in Autocommercem.

F. Škrjanec je navzoče pozdravil v imenu SVAMZ in čestital za klubske uspehe.

Po letošnji volilni skupščini se usmeritve MBKS niso bistveno spremenile, saj “v sedlu” ostaja večina prejšnjega vodstva, s predsednikom na čelu. Številni uspehi potrjujejo, da gre klub po pravi poti. Začenjamo torej novi mandat, ki zastavlja še smelejše cilje v smeri intenziviranje dela na domači sceni, izboljšanega sodelovanja z ljubitelji vozil Merceds-Benz v državah bivše Jugoslavije in utrjevanja svojega položaja v okviru MBCM. Pri nas ni nikoli dolg čas. Če sta lastnik vozila znamke Mercedes-Benz ali zgolj simpatizer, so vam vrata v naš klub vedno odprta.

MBKS vedno več naporov vlaga v mednarodno sodelovanje; na sliki od leve: D. Joksimović. M. Brumat, A. Weber in D. Begović.

Besedilo: E. Šterbenk

Fotografije: J. Prelac