Ogled tovarne Mercedes-Benz v Rastattu.

5.jul. 2018

Dne 5.julija 2018 sva si skupaj z Udovč Frenkom udeležila vodenega ogleda tovarne Mercedes-Benz v Rastatu in vožnje s SUV GLA po off-road poligonu “A-Rock” v bližini prodajnega centra.

Tovarna v Rastattu je vodilna tovarna v MB mreži izdelave kompaktnih vozil v katero spadajo tudi tovarna v Kecskemétu na Madžarskem, objekt BBAC v Pekingu na Kitajskem in proizvajalec pogodbenih vozil Valmet Automotive v Uusikaupunki na Finskem. Začetek tovarne sega v leto 1992, ko so kot tretja tovarna v koncernu poleg Sindelfingna in Bremna začeli z izdelavo modela W124 (razred E). Prvi Mercedes-Benz  razreda A je bil tu izdelan leta 1997. V letu 2014 so pričeli z izdelavo električnega B razreda in od tedaj z istega montažnega traku prihajajo modeli z motorji z notranjim izgorevanjem in električnimi pogonskimi sistemi. Trenutno v Rastattu izdelujejo tri od petih modelov kompaktnih vozil Mercedes-Benz (razred A, razred B in GLA) in je center za izdelavo električnih avtomobilov MB kompaktne serije EQ.

V tovarni so nam najprej pokazali robotizirano varilno linijo izdelave karoserije, kjer vse pripravljene dele iz nosilnih in ojačitvenih jeklenih profilov skupaj s stranicami, vrati, pločevinami pokrova prtljažnika in motorja zvarijo v sestavijo v celoto (https://www.youtube.com/watch?v=7s70qh8St2A).

Nato pa smo si ogledali še avtomatizirano linijo za montažo strehe, ki se na karoserijo lepi in montažo armature, ki se sestavi ročno, vgradi pa jo robot (https://www.youtube.com/watch?v=CEozzmhA3-E). Na koncu smo si ogledali še sestavno linijo, kjer se predvsem ročno v vgrajujejo še preostali deli notranjosti avtomobila. Končni pregled sestavljenega avtomobila pa je še vedno v domeni človeka.

Po ogledu tovarne smo imeli v bližnjem prodajnem centru odmor za kosilo.

Obisk smo nato nadaljevali z vožnjo po leta 2017 odprtem off-road poligonu “A-Rock”. Vozili smo se z avtomobili GLA 220 Automatik 4MATIC, ki so imeli vklopljena določena elektronska pomagala za terensko vožnjo po poligonu, katerih nastavitev pa zaradi varnosti nismo smeli spreminjati. Poligon sestavlja pet etap in skozi vsako nas je preko radijske zveze vodil inštruktor (https://www.youtube.com/watch?v=P1xnLZZp6xQ).

Na začetku poligona je vožnja po kamnitem terenu, ki se nadaljuje z vzponom na brv iz hlodov – na vsaki strani so po tri v skupni širini cca 0,5m. 

Nato se polkrožno spustiš proti naslednji etapi, ki jo predstavlja tunel v S liniji iz betonske cevi premera 3m. Pri vožnji skozi tunel dosežeš nagib do 21 stopinj. Zato je pri tem potrebno nenehno spremljati prikazovalnik nagiba na osrednjem zaslonu. Občutek je kar srhljiv, še posebej, če si sopotnik.

Naslednja etapa je vožnja po obodu dveh prisekanih stožcev. Stranica prvega ima naklon 27 stopinj, stranica drugega pa 33 stopinj. Težko je izpeljati celoten krog, da med tem ne bi bilo vsaj nekajkrat eno kolo v zraku.

Sledi vožnja navkreber po klancu z 60% vzponom, ki se konča na kratki rampi na višini 7m. Pri tem je zelo pomembno najprej prestaviti v najnižjo prestavo in odločno pritisniti na stopalko za plin. Drugače se lahko vožnja navkreber konča nekje na klancu, spuščanje nazaj na izhodiščni položaj pa po navadi pomeni, da z zadnjim spodnjim delom avtomobila podrsaš po betonski podlagi. Spust z rampe poteka po klancu s 70% naklonom. Pri tem je potrebno najprej vklopiti elektroniko, ki s samodejnim zaviranjem hitrost spuščanja omeji na 5-6km/h. Nato zapelješ avto na vrh klančine tako, da je z vsemi štirimi kolesi na klancu in ko spustiš zavoro se z nastavljeno hitrostjo spustiš po klancu navzdol.

Nazadnje je bilo potrebno peljati še čez teren iz levo-desno zamaknjenih hribčkov in dolin. Pri tej vožnji nas je kar pošteno zibalo saj je izmenično vedno eno zadnje kolo v zraku. Predvsem je bilo pomembno delo s stopalko za plin, kdaj dodajaš (ko pelješ na hribček) in kdaj odvzemaš plin (ko se spuščaš s hribčka). Prav tako pa je pomembno, da nisi prehiter in voziš s konstantno hitrostjo.

Ljubljana, 07.10.2018

Sestavil: Ladislav Šiško