Novi član s 65 letnim MB 220 z bogato zgodovino

Na junijskem sestanku se je v MBKS včlanil Marko Bregar iz okolice Sevnice. Že v začetku osemdesetih let je kupil Mercedesa 220, letnik 1953 in začel njegovo obnovo. Pri starodobnikih stvari navadno ne tečejo preveč hitro, saj tudi ni nobene potrebe, njihova vrednost zlepa ne pade, večinoma zgolj raste.

Mercedes 220, fotografiran junija 2018 v Krškem.

Karoserijo so obnovili v Velenju, motor (ta žal ni originalen in pravega tipa) pa v Ivančni Gorici. Leta 2006 je bil že v voznem stanju, a do letos je trajalo, da je registriran, lastniku v veselje in ponos, ponovno zapeljal na cesto.

Takole je bil obnovljen že decembra 2006 – na sliki lastnik Bregar (desno) in mojster Vauh, pri katerem niso poskrbeli le za varjenje in lakiranje, ampak avto tudi sestavili ter izdelali okvir maske hladilnika.

To je eden izmed starodobnikov z veliko zgodbo. Trije zadnji lastniki so poznani in predzadnji je z njim prepotoval pol Azije ter velik del Evrope. Pri lastniku pred njim – podjetniku – je neumorno vlekel prikolico. Marko, ki je »zakrivil« obnovo, začenja novo poglavje v Mercedesovem življenju. V parih dneh po registraciji je prevozil že pol Slovenije.

Marko komaj čaka, da sede za volan in pridno zbira dokumente ter fotografije, da bo laže dokumentiral bogato zgodovino tega MB 220.