Občni zbor na gradu Velenje je za nami

9. 3. 2018, Velenje

V MBKS smo se odločili, da bomo pomembnejše dogodke organizirali po različnih slovenskih krajih. Letos smo se »ustavili« v Velenju. Tamkajšnji »graščaki« so se izkazali za odlične gostitelje, saj so nam za občni zbor namenili galerijske prostore. Pred tem so nam razkazali Afriško zbirko in razstavo iz časa socializma. Ker je grajsko dvorišče relativno majhno, smo svoje avtomobile pustili zunaj obzidja. Zaradi zime, ki je letos pritisnila bolj pozno, so starodobniki ostali doma, ker se lastniki slanim cestam na daleč izogibamo.

Mercedesu 190 D (na levi) do statusa starodobnika manjkata še dve leti, z Vitom pa smo pripeljali večino opreme, potrebne za občni zbor.

Občni zbor je potekal jedrnato in tekoče. Predsednik, Miroslav Brumat, in vodja prireditev, Franc Udovč, sta podala poročili o delu. Z dobrim finančnim stanjem nas je seznanil blagajnik, Adolf Sitar. Zbor je suvereno vodil Franci Drobnič in ob poročilih o odličnem delu so člani soglasno sprejemali sklepe – tudi o zelo ambicioznem planu za leto 2018. Po uspešnem poimenovanju ulice Carla Benza v naši prestolnici (2016) bo klub letos Ljubljani podaril še doprsni kip tega avtomobilskega velikana, zastavili bomo več srečanj in prireditev, se udeleževali dogodkov, ki jih organizirajo Mercedes-Benz Klubs Management, slovenski zvezi in klubi, hkrati pa ne bomo pozabili na izobraževanje svojih članov.

Predsednik (levo) je poročal o lanskoletnih uspehih, Drobnič (tretji z leve za mizo) pa je poskrbel za tekoče odvijanje občnega zbora.

F. Udovč (levo) je predstavil lanskoletne prireditve in podal plan za leto 2018.

Članstvo je poročila in načrt soglasno potrdilo.

Po potrditvi načrta je klubsko vodstvo tradicionalno nagradilo člane, ki so v letu 2017 bili najbolj zaslužni za bogato sezono in dobre klubske rezultate.

Nagrajenci (s priznanji) v družbi predsednika, M. Brumata, in poslovne sekretarke, T. Voj.

Predsednik SVAMZ, Franci Škerjanec, je bil navdušen nad dosežki MBKS in je pohvalil sodelovanje kluba z obema slovenskima zvezama.

Po uradnem delu smo si vzeli čas za druženje. Za pogostitev so poskrbeli Albin Tavčar in ženska ekipa, ki so nas razvajali s kuhanim pršutom, kraškim teranom ter z vsem, kar sodi zraven. Za konec smo se posladkali še z domačimi sladicami, k prijetnemu vzdušju pa je pripomogla »živa« klavirska glasba iz ozadja.

A. Tavčar (levo) nas je navadil, da sta na naših prireditvah vedno na voljo dobra hrana in izbrana kapljica.

Kdo pravi, da je avtomobilsko starodobništvo samo moška zadeva?

Velenjska izkušnja kaže, da je spreminjanje lokacij klubskih dogodkov pri članicah in članih poželo veliko simpatij, zato smo se dogovorili, da bomo naslednji občni zbor organizirali nekje na Primorskem.

Na gradu Velenje so nas lepo sprejeli, gotovo se bomo še vrnili, da podrobneje raziščemo njegove zanimive zbirke.