Največji športni zanesenjak v MBKS

Andreju Vidmarju smo na prednovoletnem srečanju čestitali za njegove uspehe na področju avtomobilskega starodobniškega športa. Toda peta letna zmaga na tekmovanju AŠ 2005 (gorsko hitrostne dirke za starodobnike v kategoriji točnost) je le vrh ledene gore. Sodeluje na starodobniških gorskih dirkah, relijih doma in v tujini, dirkah RCR ( Regularity Circuit Racing – točnostne krožne dirke) in kar po vrsti “pobira” visoka priznanja. Ni samo aktivni udeleženec ampak tudi športni funkcionar (od letošnjega leta predsednik Športne komisije Zveze SVS in direktor za starodobnike v Tekmovalni komisiji Zveze za avtošport Slovenije – AŠ2005 ter pobudnik in organizator nove tekmovalne zvrsti, prvenstva RCR na avtodromu GAJ pri Cerkljah).

Takole je Andrej iz boksa na vroči asfalt dirkališča Gaj povedel kolono članov MBKS.

Vidmarjeva dirkaška kariera se je začela leta 1972, ko je bil sovoznik Rakarju, s katerim sta zmagala na prvenstvu Slovenije v reliju v razredu do 850 ccm (od leve: M. Rakar, F. Jerančič, A. Vidmar in M Ferenčak).

Andrej je naš član že od februarja 2008 in je pomembno oblikoval celostno podobo MBKS, od zloženk, koledarjev in logov vseh naših letnih srečanj, do celostne podobe slovenskega Concours d’Elegance.

Pred RCR dirko nam je razložil pravila (Andrej stoji ob mizi).

Za avtomobilski šport se trudi navdušiti tudi druge članice in člane v našem klubu. Prvič nas je s tekmovalnimi točnostnimi vožnjami seznanil na srečanju Bizeljsko 2011, letos pa nas je naravnost navdušil s prvim skupnim obiskom in dirko RCR na pravem dirkališču. Andrej, hvala tudi za to izkušnjo in srečno na vročem asfaltu! To je v skladu z mislijo, ki jo rad pove: “Ne nehaš dirkat, ko postaneš star, star postaneš, ko nehaš dirkat.”