Mercedes W 213 v primerjavi z Mercedesom W 123 300 D Franca – Frenka Udovča

Udovčev 300 D je eden boljših primerkov modelne linije W 123 v Sloveniji, kar dokazuje laskavo priznanje za najbolje restavrirano vozilo, ki ga je lastnik prejel na 2. slovenskem Concours d/Elegance v Ljubljani leta 2013. Kljub temu ga Frenk večkrat zapodi s polnim plinom, na tečaju varne vožnje na Vranskem pa je sploh pokazal, da vozilo in voznik nista od muh. Prav nič ne preseneča, da so Frenka letos poleti povabili k sodelovanju v oddaji Pit-stop Radia 1. Ker so testirali novega Mercedesa razreda E W 213, so ga želeli primerjati s štiri desetletja starejšim modelom W 123. Mercedesova modelna linija W123 velja za neposrednega predhodnika razreda E, saj so oznako »E« prvič lansirali z njegovim naslednikom, W 124.

Čeprav nima sistema ABS, štiri kolutne zavore model W 123 tudi na mokrem še vedno solidno ustavijo.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=_eUDODga9Bs[/embedyt]

Ker je Frenkov Mercedes na videz enak kot tisti, ki ga vozi priljubljeni Bergdoktor, ga je z veseljem posodil tudi takrat, ko je v Ljubljani gostoval igralec Martin Gruber. Ta je bil nad Udovčevim Mercedesom navdušen, saj ima dovolj močan motor in celo klimatsko napravo.

Na svečanosti ob odprtju Ulice Carla Benza smo se člani MBKS s Frenkom malo pošalili (beri tehnične podatke).

Frenk je v MBKS zadolžen za organizacijo prireditev. Ena odmevnejših je bila 10-letnica Mercedes-Benz muzeja v Stuttgartu, katere se je udeležila desetčlanska delegacija našega kluba in svoja vozila ponosno postavila na ogled.

Udovčev 300D je tretji z leve.

Frenk ni zgolj vodja prireditev, ampak tudi vrhunski strokovnjak za vozila Mercedes-Benz. Kadar je on na prireditvi, ni strahu, da bi se kdo zaradi okvare ne mogel vrniti domov, saj ima orodje in znanje vedno s seboj.

Prijatelju je odpovedal alternator in Frenk mu je takole z »električno infuzijo« napolnil akumulator.