Podravska spomladanska vožnja

22. april 2017

V soboto, 22. aprila sta Konrad Hrastnik in Tadej Fekonja na štajerskem koncu organizirala spomladansko vožnjo, na kateri se jima je pridružilo skoraj dvajset udeležencev. Program se je začel z zajtrkom pri Tadeju, v njegovem ATF SERVISU d.o.o. na Tržaški cesta 23. Od tam smo se odpeljali do našega člana Simona v Zgornji Duplek, ki nam je pokazal zbirko starodobnikov. Le-to je začel postavljati skoraj trideset let nazaj.

Po zajtrku smo se slikali pred servisom ATF.

Pri obnovi, vzdrževanju in negi starodobnikov sodeluje celotna družina Štuber. Večji del zbirke sestavljajo vozila znamke Mercedes. Najstarejši je 170 D, sledi ponton 180 D, W 115, izjemno ohranjeni W 123 230 E, smetana na torti pa je W 111 Coupe. Imajo pa tudi zanimivo zbirko manjših Citroenov – spačka, Amija 8, Cimosovega DAK-a in različne izvedbe Meharijev.

Simon je za nas prebudil speče lepotice.

Pri Štubru nas je bilo že več kot 20.

Pot smo nadaljevali do Radgonskega sejma, kjer so obiskali 4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi, v okviru katerega je zveza SVS organizirala Avto-moto klasiko, razstavo starodobnih vozil. Obseg razstave je bil podoben kot zadnji leti, ogleda vredno pa je bilo tudi parkirišče. Organizatorji namreč lastnikom starodobnikov omogočajo brezplačno parkiranje, tako da se na tak način število razstavljenih eksponatov zelo poveča.

Del razstave v halah radgonskega razstavišča.