Letna skupščina MBKS 2017 – svečani dogodek v ljubljanski mestni hiši

17. februar 2017, Ljubljana

V petek, 17. februarja, je MBKS svojo letno skupščino na povabilo župana Zorana Jankovića organiziral v prostorih Mestne občine Ljubljana.

Udeležba je bila številčna, saj smo zasedli skoraj vsa mesta v dvorani Sveta MO Ljubljana.

Za nami je najuspešnejše leto doslej. Najodmevnejša prireditev je bila svečano poimenovanje Ulice Carla Benza in parka A. Codellija v slovenski prestolnici. Ob tem smo v središču Ljubljane organizirali še razstavo ob 130-letnici avtomobila. V velikem številu smo se s svojimi vozili udeležili 10. obletnice muzeja Mercedes-Benz v Stuttgartu in dostojno proslavili 10-letnico lastnega delovanja. Ob tem smo se izobraževali na največjih evropskih starodobniških prireditvah – Retro Classic Stuttgart in Tehno Classica Essen ter zgledno sodelovali z Daimlerjevim Mercedes-Benz Classic Managementom (MBCM).

Poročilo o delu je podal predsednik Miroslav Brumat.

Uspešno smo organizirali in v sodelovanju s kluboma Soteska ter Codelli izvedli 5. izbor starodobnika Slovenije na Bledu. Bili smo na predavanju Roberta Lešnika v sklopu prireditve Mercedes-Benz Fashion Week v Ljubljani, na strokovni ekskurziji pri češkem zbiratelju Ladislavu Samohýlu, v Muzeju Unimog v Gagenau, posamezni člani pa so se udeleževali starodobniških in drugih prireditev po Sloveniji in izven njenih meja.

Blagajnik Adolf Sitar je poročal, da je ob v celoti uresničenem (pravzaprav preseženem) programu klubska blagajna še vedno v dobri “kondiciji”.

Spletna stran je v letu 2016 na novo zaživela in redno jo posodabljamo. Z njeno pomočjo se izboljšuje obveščanje članstva. Tiskane prispevke o svojem delu smo objavljali v revijah Avto motor Classic, Mehanik in voznik ter Glasilu SVS. MBCM nas je na lanskem srečanju predsednikov klubov v Stuttgartu za desetletno delovanje odlikoval in pohvalil naš prispevek k promociji znamke Mercedes-Benz.

Franc Drobnič (v sredini) je odlično vodil že tretjo skupščino zapored.

Na skupščini je predsednik Miroslav Brumat podelil priznanja županu Zoranu Jankoviću in ga imenoval za častnega člana MBKS. Župan je s svojimi sodelavci zaslužen za udejanjenje ideje o poimenovanju Ulice Carla Benza in parka A. Codellija ter pomoč pri organizaciji razstave ob 130-letnici avtomobila. Janković se je opravičil, ker se zaradi neodložljivih obveznosti naše skupščine žal ni mogel udeležiti. V imenu kluba je Brumat priznanja podelil Rastu Oderlapu, direktorju Autocommerca, in Ludviku Španu, lastniku in direktorju Avtocentra Špan, ekipi Starodobnika ter kluboma Codelli in Soteska.

Autocommerce je največji podpornik MBKS in direktor Oderlap je povedal, da bomo z dobrim sodelovanjem nadaljevali.

Avtocenter Špan “diha” s klubom že celo desetletje in prav tako ostaja naš pomemben mecen.

Seveda pri tem predsednik ni pozabil na člane MBKS, ki so se v letu 2016 še posebej izkazali.

Nagrajenci iz vrst MBKS od leve: Rok Britovšek, Matej Škufca, Tatjana Voj, Denis Kolman, Frenk Udovč.

Posebej nas veseli, da sta se vabilu na skupščino odzvala predsednika SVS – Janko Uratnik in SVAMZ – Franci Škrjanec (od leve: Uratnik, Oderlap, Škrjanec). 

Skupščina je vsa poročila sprejela, prav tako tudi ambiciozen program za leto 2017. Med drugim ponovno načrtujemo obisk Retro Classicsa in Tehno Classice. Marca bo 22 naših članov obiskalo Mercedesovo tovarno, organizirali pa bomo več klubskih voženj, ekskurzij in družabnih dogodkov. Seveda je samo po sebi razumljivo, da se bomo udeležili tradicionalnih srečanj v organizaciji MBCM – predsednikov, klubskih urednikov tiskovin in urednikov spletnih strani ter predstavitev novosti iz proizvodnega programa Mercedes-Benz v Sloveniji.

Program za 2017 je predstavil naš organizator prireditev, Frenk Udovč.

Teme z uradnega dela skupščine smo urico ali dve nadaljevali v prijetnem vzdušju ob neformalnem druženju.

Starodobni TV se je udeležil naše skupščine in naredil lepo reportažo. Spodaj je link strani, da si jo lahko ogledate.

https://starodobnik.net/forum/index.php?/topic/8372-starodobnik-tv-s04e03-30/