Praznični vikend ob 10-letnici Muzeja Mercedes-Benz

10. junij. 2016

Patentwagen

Patentwagen

Novi muzej Mercedes-Benz je obiskovalcem svoja vrata odprl 19. maja 2006 in letos slavi desetletnico. V muzeju ne gre samo za prikaz razvoja te znamke in njenih vozil ter drugih proizvodov, ampak svojo zgodbo umešča v svetovno zgodovino ustreznih obdobij. V jubilejnem letu se prireditve vrstijo ena za drugo. Januarja so začeli s 130-letnico avtomobila, sledila je tematska razstava Varnostni avto (v formuli 1). Od konca januarja do rojstnega dne muzeja je potekala razstava 10 let Mercedes-Benz muzeja. V sodelovanju s hišo s Bonhams so pripravili tradicionalno dražbo. Na rojstni dan so začeli z zabavo že ob šestih zjutraj (Prework-Party – zabava pred začetkom delovnega časa) in odprli razstavo ob premieri Mercedesa E. Ta bo na ogled do začetka novembra. Prvi junijski konec tedna je bil namenjen praznovanju jubileja. Ta dan je bil vstop prost, organizatorji so pripravili bogat program, na katerega so povabili člane klubov z njihovimi vozili.

Slovenci smo jubilejni vikend vzeli skrajno resno in člani našega Mercedes-Benz kluba so na jubilejni vikend na vabilo MBCM pripeljali kar deset vozil.

Transport naših vozil v Nemčijo

Transport naših vozil v Nemčijo

Za ta dogodek so najeli kamion, s katerim so prepeljali osem avtomobilov, dva pa sta pot prevozila “po svojih kolesih”. Udeleženci so imeli prost vstop na vse razstave in prireditve (Unimogi, športna vozila, formule, prototipi, Patentwagni, glasbeni dogodki, otroške prireditve …).

Razstava naših vozil na Mercedesstrasse

Razstava naših vozil na Mercedesstrasse

Na razstavi na Mercedesstrasse je skupaj “nastopalo” 142 vozil. Glede na velikost našega kluba smo bili izjemno dobro zastopani.

Foto: F Udovč, A. Sitar.