Techno Classica Essen 2016, srečanje urednikov internetnih strani MBCM 2016 in muzej Amerang

8. april 2016

Mercedes-Benz Club Management vsako leto pripravi srečanje urednikov klubskih internetnih strani, ki sovpada s Techno Classico v Essnu.  Letošnjega srečanja se je 8. aprila udeležil Denis Kolman.

Techno Classica Essen 2016

Techno Classica Essen 2016

Ob njem se je na ogled sejma odpravilo še pet članov. Najprej smo se ustavili na razstavnem prostoru Mercedes-Benz, kjer so zbrali nekaj redkih vozil, ki so bila lepo na široko razstavljena. Glavni poudarek je bil na 10. obletnici Muzeja Mercedes-Benz, štiridesetletnici linije W 123 in 80 let od vgradnje prvega dizla v osebno vozilo. Večji del ostalih razstavnih prostorov je bil zastavljen kot parkirišča. Sejemski prostor v Essnu je manjši od stuttgartskega, a po številčnosti in kakovosti razstavnih eksponatov sta obe prireditvi zelo podobni. Sejem se splača obiskati v petek, saj je gneča dosti manjša kot v soboto in nedeljo. V Essnu je ob vrhunskih vozilih na voljo veliko kvalitetnih rezervnih delov za starodobnike, obilica literature in miniature v vseh merilih.

Prigrizek MBCM 2016

Prigrizek MBCM 2016

V soboto smo se na poti domov ustavili v EFA muzeju starodobnikov nemških proizvajalcev vozil v Amerangu blizu Rosenheima. Muzej se ponaša z vrhunskimi vozili, razporejenimi po letih izdelave od najstarejših do mlajših. Na ogled so postavljeni tudi učni pripomočki v prerezih in popolnoma razstavljena vozila. Gre resnično za enega lepših muzejev, katerega zgodbo dopolnjuje muzejski kino, kjer prikazujejo razvoj in usode avtomobilskih znamk, v kletnih prostorih pa domujejo železniške miniature z bogato urejeno maketo merila II v prostoru, velikem 500 m2. Letošnjo izkušnjo bomo z veseljem ponovili naslednje leto, morda še v večjem številu.

Mercedes-Benz 300 SL (Gullwing), Amerang 2016

Mercedes-Benz 300 SL (Gullwing), Amerang 2016