Patent Motorwagen No1

Od rojstva prvega avtomobila je minilo 130 let

Zgodovinarji se strinjajo da je Carl Benz, s svojim Patent Motorwagnom postavil temelj za avtomobile. 29. januarja 1886 je izumitelj in podjetnik vložil prvi patent vozila na bencinski motorni pogon (v originalu: „Fahrzeug mit Gasmotorenbetrieb“). Že takrat so uradniški mlini mleli počasi, saj so dokument potrdili šele 2. novembra – po dobrih devetih mesecih. Pomen tega izuma so poudarili leta 2011, ko so dokument Patentschrifh No 37435 uvrstili na seznam UNESCOve svetovne dediščine dokumentov. Na isti urad je malo za Benzom svojo motorno kočijo prijavil Gottlieb Daimler, kar je leto 1886 še dodatno  potrdilo kot letnico rojstva avtomobila. V koncernu Daimler AG ne skrivajo ponosa, saj sta oba očaka ustanovitelja tega gospodarskega velikana.

Benz je svoj trikolesni avtomobil zasnoval in razvil leta 1885. Za pogon je uporabil hitro-vrteči enovaljni štiritaktni motor, ki ga je izdelal že pred tem. Iz prostornine 954 ccm je pri 400 vrtljajih v minuti razvil največjo moč 0,55 kW (0,75 KM). Javno je Carl Benz svoje vozilo prvič predstavil 3. julija 1986 v Mannheimu, ko se je z njim zapeljal po ulici, v kateri je imel svojo delavnico. Tricikel je tehtal 265 kg, od tega je 100 kg odpadlo na motor. Vozilo je bilo dolgo 270 cm, medosna razdalja pa je znašala vsega 145 cm. Premer prednjega kolesa je bil 73, zadnjih pa 113 cm. Tako zasnovano trikolesno dvosedežno vozilo je s tem pogonom zmoglo najvišjo hitrost 16 km/h in porabilo približno 10 l goriva na 100 km.

Patentwagen No1 je ohranjen in postavljen na ogled v prometnem oddelku Nemškega muzeja v Münchnu (Deutsches Museum München). Muzeju ga le leta 1906 doniral sam Carl Benz – po temeljiti obnovi. Patent Motorwagen št. 1 je bil izdelan le v enem primerku, prav tako Patent Motorwagen št. 2. Šele št. 3 je bilo mogoče kupiti.

Am 29. Januar 1886 erhielt Carl Benz unter der Nummer 37 435 das deutsche Patent auf sein Motorfahrzeug. Diese Patenschrift markiert den Beginn des Automobilismus. Sie beschreibt die erste funktionelle Einheit eines Motors mit einem Fahrgestell - den Patent-Motorwagen von Carl Benz.

Am 29. Januar 1886 erhielt Carl Benz unter der Nummer 37 435 das deutsche Patent auf sein Motorfahrzeug. Diese Patenschrift markiert den Beginn des Automobilismus. Sie beschreibt die erste funktionelle Einheit eines Motors mit einem Fahrgestell – den Patent-Motorwagen von Carl Benz.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja