Concnours d’elegance Bled 2015

Prve tri izbore Starodobnika Slovenije so organizirali člani Mercedes klasik kluba Slovenije, letos pa je prireditev koordiniral klub Škofljica v sodelovanju Codelli klubom Ljubljana in Mercedes-Benz klubom Slovenija. Izbor je podprla zveza SVS. Vodja prireditve je kot prejšnja leta ostal Franc Udovč. Prireditev je dobila mednarodni značaj, saj so se domačinom pridružili lastniki vozil iz sosednje Italije (sedem avtomobilov). Dogodek se je odvijal v deževnih pogojih, toda kljub temu so na Bled na ocenjevanje pripeljali dvajset vozil. Komisija je za ogled potrebovala več kot štiri ure in člani so rekli, da je bilo ocenjevanje zelo zahtevno, ker so starodobniki vsako leto kvalitetnejše restavrirani.

Gledalcev ni manjkalo, saj Bled ob nedeljah poka po šivih zaradi številnih turistov in izletnikov. Zaradi preizkušnje Slovenia Classic Marathon, ki ni štela le za slovensko, ampak tudi avstrijsko, italijansko in hrvaško prvenstvo je bil obisk še večji. Na prireditvi smo lahko videli redka in dragocena vozila. Naziv Best of Show je pripadel izjemno redki Lanciji S4 Coupe (1985). Prvič smo na slovenskem Concours d’elegance lahko v živo videli legendarnega Mercedesa 300 SL Gullwinga.KB 1

V okviru Izbora so člani Mercedes-Benz kluba  obeležili dve obletnici te priznane znamke. Model 190 SL (W 121) praznuje 60. rojstni dan. Gostje so si lahko ogledali tri vozila tega tipa. Obeležili so tudi 50-letnico modelne linije W 108/109. Na ogled je bil prestižni osemvaljni model 350 SEL (W 109) in trije W 108.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja