Glossglockner 2010

2. in 3. oktober 2010

Prvi zmagovalci

Jesenski krožni izlet v Salzburg in nazaj smo organizirali 2. in 3. Oktobra 2010. Sprva smo načrtovali prvo K.u.K. srečanje, vendar so naši partnerski klubi menili, da je časa za tako velik organizacijski podvig premalo. Kot poskus smo kljub temu z devetimi posadkami izvedli daljšo vožnjo in se s predstavnikoma avstrijskih klubov Mercedes-Benz srečali na salzburškem sejmišču v okviru sejma »Classic Expo« iskali stične točke za  K.u.K. srečanje prihodnje leto. Vse so presenetile startne tablice, ki jih je v stilu takratnega časa oblikoval naš član Andrej Vidmar.

Pot proti Salzburgu nas je vodila najprej po Turski avtocesti, ki smo jo zapustili na izvozu za Schladming. Ustavili smo se v mestecu Bad Aussee in si na stičišču dveh rek z vseh zornih kotov ogledali most, ki so ga postavili v obliki Mercedesove trikrake zvezde ter nadaljevali potovanje do Salzburškega sejmišča. Organizirano smo se tega sejma udeležili že drugič, a tokrat prvič z lastnimi starodobnimi vozili. Tudi letos je bilo kaj videti – tudi vedno višje  cene: razstavljale so številne restavratorske delavnice, proizvajalci so prodajali rezervne dele, gumijaste profile in drugo, prav tako posamezniki … Takoj ko so sejemski redarji ugotovili, da smo organizirana skupina s starodobnimi vozili, so nam pomagali poiskati parkirni prostor, in nam priskrbeli brezplačne vstopnice ter omogočili brezplačno parkiranje.

Devet

Noč smo prespali v bližnjem nemškem letoviškem mestecu Bad Reichenhall. Zjutraj smo se obrnili nazaj proti jugu in po slikoviti alpski pokrajini najprej pripeljali do znanega avstrijskega letovišča Zell am See. Tam je bila na programu kavica v sončnem vrtu elegantnega Grand hotela, ki leži neposredno ob jezeru. Ker je na enem od vozil odpovedal nosilni zglob leve roke na prednji premi, sta dve posadki ostali ob jezeru in počakali rezervni del ter orodje iz Slovenije, drugi pa so se po severni odpeljali dalje in po severni strani dosegli prelaz v pogorju Grossglocknerja. Po uspešnem popravilu sta pot po znameniti alpski cesti odpeljali še preostali dve posadki in tako uspešno zaključili projekt.

Vrh

Po tej prvi večji izkušnji v tujini se zavedamo, da smo sposobni organizirati tudi večje prireditve za starodobnike na bolj oddaljenih lokacijah, saj se je izkazalo, da znamo hitro in učinkovito izdelati ustrezen itinerarij ter pripraviti po vsebini in ceni zanimiv program, predvsem pa smo na praktičnem primeru lahko dokazali, da smo sposobni reagirati tudi v nepredvidljivih okoliščinah in v rekordnem času odpraviti morebitne okvare na vozilih – celo v nedeljo. V klubu imamo prave strokovnjake in predvsem prave ljudi, ki so pripravljeni kadarkoli kvalificirano priskočiti na pomoč.

Foto: E. Šterbenk, M. Šekoranja, M. Paternoster

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja