Druga pomladanska vožnja, obisk pri našem članu dr. Voju

23. maj

Mercedes klasik klub Slovenija letošnje leto uresničuje razširjeni program klubskih voženj: več druženja v manjših skupinah bo gotovo zbližalo številne člane iz različnih krajev Slovenije. V nedeljo, 23. maja, nas je v Sveti Peter (nad Dragonjo) povabil naš član dr. Peter Voj.

Jutranji zbor Idila.

Dobili smo se v gostilni Idila v Padni (ob cesti Koper – Dragonja) in se od tam z našim gostiteljem odpeljali do Svetega Petra. Družina Voj  nas je dočakala v prijetnem okolju, na lokaciji, s katere je čudovit pogled na Sečoveljske soline, v posebno lepem vremenu pa se vidi daleč po italijanski obali do Gradeža in Lignana, celo do Dolomitov. Tudi naš Triglav je lahko kot na krožniku. Seveda smo ljubitelji starodobnih vozil največjo pozornost namenili zbirki Mercedesov SL in Mercedesu 170 Cabrio A. Naše gospe so se bolj zanimale za skrbno urejeno zeleno okolje.

Tonina hiša vstop.

Po okusnem mediteranskem kosilu, ki smo ga poplaknili z zelo pitnim lokalnim vinom, smo se sprehodili še do Tonine hiše – etnološkega muzeja, kjer so nam domačini zaupali nekaj skrivnosti o tradicionalnem pridobivanju olivnega olja v torkljah in o trdem življenju njihovih prednikov. Že čez manj kot tri tedne se bomo ponovno srečali, saj je na vrsti naše tradicionalno letno srečanje, ki bo letos v Bohinju. Vsi prijavljeni bodo pravočasno dobili še dodatno obvestilo.

Zahvala gostitelju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja