Pomladanska vožnja 2010

Vransko – Zavodnje

Letošnjo sezono smo začeli z muzejsko obarvano vožnjo po Savinjski in Šaleški dolini. Zaradi slabega vremena v nedeljo 18. aprila se je zbralo samo pet posadk, katerih člani smo kljub temu preživeli posebej prijetno nedeljo.

Muzej motociklov

Po zajtrku pri Gromski streli smo si ogledali Muzej motociklov na Vranskem ob odličnem vodenju gospe Grom. Nekaj po enajsti smo se odpeljali proti Velenju. Ustavili so se pri gospodu Obermayerju na Polzeli in z njim pokramljali o izkušnjah pri obnavljanju njegovih starodobnih traktorjev. Gospod Ernest ima ob tratktorjih pod svojo streho tudi dve vozili s srebrno trikrako zvezdo – Mercedesa 170 in Unimoga.

Velenjsko jezero

V Velenju smo se spustili 180 m pod površje, pokukali v prav vsak kot Muzeja premogovništva Slovenije in si privezali dušo z rudarsko malico. Ogled tega muzeja je poslastica za ljubitelje tehniške dediščine. Enako velja tudi za lani odprti muzej usnjarstva v Šoštanju. Le-ta s svojo sodobno postavitvijo prinaša nov veter v prikaz stare tehnike in tehnologije ter širši pregled dogajanj v zadnjih dveh stoletjih. Po ogledu štirih muzejskih zbirk smo si zaslužili pozno kosilo, ki so nam ga postregli v prijetni domači gostilni »Pri Vidi« v Zavodjnah. Tam smo zdržali do večera, in se že po temi odpeljali proti svojim domovom.

Vida