2. srečanje urednikov evropskih Mercedes-Benz klubov 2009

12.–14. marec 2009

Gasilska 1

Organizatorji iz MBCM so drugo leto zapored pripravili bogat in naporen program. Po odprtju Retroclasics 2009 je bil poudarek na oskrbi naših starodobnikov z originalnimi rezervnimi deli in predstavitvi spletnih aplikacij, ki vsakemu posamezniku omogočajo njihovo naročanje.

Pri Mercedesu je mogoče kupiti DVD-je z bazami podatkov za različne modelne serije. Tudi letos so poskrbeli za prvovrstno presenečenje, saj se nam je pridružil legendarni dirkač Jochen Mass, ki je pripovedoval o svojih dirkaških izkušnjah. Drugi dan srečanja smo obiskali Mercedesov muzej, kjer so nam predstavili njihovo novo dejavnost, Meredes-Benz Young Classics. Pri njih je sedaj mogoče prodati, kupiti ali najeti vozila starosti od 20 do 30 let. Ob rojstvu nove serije W 212 so pripravili priložnostno razstavo o razvoju modela E od modela 8/38 HP do letošnjega novinca. Slednjega smo seveda temeljito pregledali in vanj tudi sedli – to je omogočeno vsem obiskovalcem muzeja.

Predsednik Matjaž Šekoranja

Popoldne so nam predstavili baze podatkov o vozilih in koncernu Daimler ter slikovno gradivo za potrebe urednikov klubskih glasil in spletnih strani. Predsednik in tajnik Mercedes klasik kluba Slovenija sva nastopila kot referenta. Dr. Matjaž Šekoranja je predstavil znamko 110 let avtomobila v Sloveniji, od ideje do prvega osnutka in usklajevanja s predstavniki MBCM ter arhiva koncerna Daimler. Sam sem predstavil potovanje na Švedsko in nazaj s starodobnim Mercedesom 200 D (W 115), ki je bilo objavljeno na spletnem časopisu News Ticker oktobra lani. G. Thillo Wessel je omenjeni članek izpostavil kot primer dobre prakse in povedal, da sodi med deset najbolj branih doslej. Dvodnevni program smo zaključili v MB Oldtimer centru v Felbachu, kjer smo v tako imenovanih svetih halah ponovno videli vrsto zanimivih in dragocenih vozil ter pridobili nekaj novega znanja in uporabnih nasvetov za vzdrževanje ter obnavljanje lastnih vozil in vozil članov naših klubov. Poglobljeno sodelovanje med matično firmo in klubi ljubiteljev vozil vsekakor vsem koristi. Ob koncernskih naporih je vzdrževanje vozil lažje, predvsem pa kvalitetnejše, klubi navdušencev pa so podaljšana roka firmske prodajne mreže.

Gasilska 2