2. Srečanje lastnikov starodobnikov znamke Mercedes-Benz Štanjel 2007

21. in 22. aprila 2007

Mercedesi in trte

V Štanjelu je 21. in 22. aprila potekalo drugo srečanje lastnikov starodobnih avtomobilov Mercedes-Benz. Lanskoletno srečanje je organiziral Register vozil Mercedes-Benz pri Slovenski veteranski avtomoto zvezi, letošnjega pa Mercedes Klasik klub Slovenija… 

V dobrih šestih mesecih delovanja je klub postal član Mercedesove mednarodne organizacije starodobniških klubov MBCCCI. Štanjelskega srečanja se je udeležilo 61 ljudi, ki so se pripeljali s 24 veterani. Ob Mercedesih sta bila še dva Jaguarja in predvojna Škoda Popular. V soboto zjutraj smo štartali izpred hotela Grahor v Danah, kjer so nas pogostili s kraljevim zajtrkom. Po krožni vožnji skozi Sežano smo vozili spretnostno vožnjo na športnem igrišču v Dutovljah. Od tam smo nadaljevali do bližnje Krajne vasi, kjer so nas pogostili na kmetiji Štoka.

Turistična kmetija Abram-Žerjal v Svetem

Kosili smo na turistični kmetiji Abram-Žerjal v Svetem, potem pa smo pretegnili noge po Štanjelskih uličicah in podrobneje spoznali ta kraj. Srečanje smo zaključili tako, kakor se za Kras spodobi. V kleti, in sicer na dutoveljski turistični kmetiji pri Lisjaku. Podelitev priznanj in nagrad ter program so se zaključili šele po deseti uri zvečer. Večji del udeležencev se je odpeljal domov, najvztrajnejši pa smo prespali v hotelu Grahor in se v nedeljo odpeljali na sproščen izlet, kjer smo med drugim tudi pešačili na vrh Trstelja. Prireditev je tekla kot namazana pod taktirko domačina Albina Tavčarja, spretnostno tekmovanje je vodil izkušeni Danilo Arčan, za domačnost in prijaznost pa so poskrbeli naši kraški gostitelji. Naslednje leto se vidimo na drugem koncu Slovenije – v Beli Krajini. 

Avtor besedila in fotografij: Emil Šterbenk

220 Sitar