Ustanovitev kluba 2006

Novo: Mercedes klasik klub Slovenija

Pred dvema letoma smo začeli zbirati privržence trikrake srebrne zvezde v Register starodobnih vozil Mercedes. Kmalu se je izkazalo, da bi veljalo ustanoviti klub…

V to nas je dodatno prepričalo majsko srečanje lastnikov starodobnih vozil Mercedes-Benz Velenje 2006. Jeseni smo se resno lotili dela in 9. septembra organizirali ustanovitveni sestanek. Po malce več kot mesecu dni smo 17. oktobra 2006 prejeli odločbo o vpisu kluba v register društev z Upravne enote Velenje. Po tem je bilo potrebno urediti še nekaj formalnosti in sedaj klub lahko starta s polnim plinom. 

V klub se lahko včlani vsak ljubitelj vozil Mercedes-Benz, ni nujno niti, da je lastnik starodobnega vozila te znamke. Članarina za leto 2007 znaša 25 € (5991,00 SIT). Do 31. januarja 2007 pristopnine za članstvo v klubu ni, po 1. februarju 2007 pa bo le-ta znašala 50 € (11.982,00 SIT). 

Klub je odprt za vse posameznike, tako za člane SVAMZ kakor za člane SVS in za tiste, ki niste včlanjeni ne v eni, ne v drugi organizaciji. Naši cilji so vzpostaviti sodelovanje med lastniki teh vozil, pripraviti domačo stran, organizirati druženja, omogočiti izmenjavo izkušenj, si med sabo pomagati pri obnovi in vzdrževanju naših štirikolesnih ljubljencev, vzpostaviti povezave s koncernom Daimler – Chrysler … Pridružite se nam in skupaj bomo oblikovali in uresničili celovit program. Ne pozabite: do 1. februarja ni pristopnine. Prijazno vabljeni!

M. Šekoranja, E. Šterbenk