1. Srečanje Velenje 2006

Sobota v znamenju trikrake zvezde

190 SL

V Velenju, Topolšici, Šoštanju in Šmartnem ob Paki se je v soboto, 27. maja odvijalo prvo srečanje starodobnih vozil Mercedes-Benz v Sloveniji v organizaciji Kluba starodobnikov Savinjska dolina z Vranskega. Od leta 2005 v okviru Slovenske veteranske avto moto zveze (SVAMZ) deluje register vozil Mercedes-Benz, ki je do sobote štel trideset članov…

Artnak Velenje

Srečanje se je začelo že pred deseto zjutraj, ko se je pred velenjsko Rdečo dvorano zbralo 27 vozil Mercedes Benz. Po sprejemu pri županu mestne občine Velenje so si po prvi spretnostni preizkušnji ogledali vrhunsko ohranjen grad Velenje, nato so se odpeljali do zdraviliškega naselja Topolšica. Po kosilu v tamkajšnjem hotelu so imeli na dvorišču še eno spretnostno preizkušnjo, naslednja je bila v Šoštanju. Srečanje so zaključili v Šmartnem ob Paki. Tam so podelili priznanja in spominske medalje vsem udeležencem. Za tri najspretnejše, dve voznici, najstarejše vozilo, najstarejšega udeleženca in po mnenju obiskovalcev najatraktivnejše vozilo so pripravili pokale. Le-te je podelil župan občine Šmartno ob Paki, Alojz Podgoršek.

V okviru jutranjega sprejema so podelili neobičajen certifikat. V velenjskem zdravstvenem domu imajo reševalno vozilo mercedes 230, letnik 1970, predelano v tovarni BINZ. Do lanskega leta je ta avtomobil normalno vozil, letos pa so ga upokojili. Namesto da bi ga prodali, so ga prijavili kot veterana. Tako ga bodo ohranili v izvirnem stanju; vsekakor hvalevredna poteza z vidika varovanja tehniške dediščine. Še več, niso se ustavili le pri avtomobilu. Tudi voznik, Darko Jelenko, ki je lepotca pripeljal na prireditev, je bil oblečen v kopijo uniforme, kakršne so nosili pred več kot tridesetimi leti. 

Emil Šterbenk, vodja registra vozil Mercedes-Benz pri SVAMZ

Dva 170