Letno srečanje Ljubljana 2015

6.-7. junij 2015

Autocommerce je bil zbirna točka

Najprej smo si ogledali novosti, potem pa šli na pot s starodobniki

Letno srečanje 2015 je potekalo v Ljubljani in okolici, v soboto 6. in nedeljo 7. 6. 2015. V soboto smo se zbrali pred salonom vozil Autocommerce v Ljubljani. Po zajtrku, predstavitvi in testnih vožnjah z novimi modeli znamke Mercedes-Benz, smo za popestritev dopoldneva organizirali spretnostno vožnjo s Smartom.

V vrsti pred TMS v Bistri

Nato je sledila vožnja proti Tehničnemu muzeju Bistra ob južnem robu Ljubljanskega barja. Po kosilu v restavraciji gradu Bistra, je sledil voden ogled muzeja Bistra, s poudarkom na starodobnih vozilih in ostalih prevoznih sredstvih.

Titovi avtomobili so vedno zanimivi

Po ogledu muzeja smo vožnjo nadaljevali ob severnem robu Ljubljanskega barja, proti Gostilni Janežič na Pšati, kjer je bila razglasitev rezultatov spretnostne vožnje, podelitev pokalov in priznanj, po večerji in druženju pa je sledil zaključek prvega dne srečanja.

Zaključek prvega dne

V nedeljo smo se zbrali pri Gostilni Janežič na Pšati, od koder smo se peljali proti Ljubljanskemu gradu, pot nas je vodila mimo graščine Dol pri Ljubljani, reko Savo smo prečkali na mostu pri Lazah in se po desnem bregu Save peljali mimo sotočja rek Save, Ljubljanice in Kamniške Bistrice, pot smo nadaljevali čez Vevče, vzpeli smo se na Orle in se pri Rudniku spustili na obrobje Ljubljanskega barja, nadaljevali smo po Dolenjski cesti, čez Karlovški most, za grajskim tunelom zavili desno in po vzponu na Ljubljanski grad parkirali na rezerviranem parkirišču. Organiziran voden ogled s predstavitvijo od Emone do danes je bil izredno lepo pripravljen in slišala se je še nepoznana zgodovina gradu. Po grajskem kosilu v Gostilni na gradu smo si lahko še prosto ogledovali grad in šli na razgledni stolp ter zaključili srečanje.

Srečanje je bilo dobro obiskano, udeleženci so bili zadovoljni, kar je nagrada za vse, ki so kakor koli pomagali pri organizaciji srečanja in si zaslužijo vse pohvale.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja