11. mednarodno srecanje predsednikov

Predsedniki evropskih klubov

V letu 2010 je srečanje predsednikov potekalo v spomladanskem terminu, tik ob začetku sezone za starodobnike. Če bi pred tem vedeli za izbruh vulkana na Islandu, se v Stuttgartu za to spremembo verjetno ne bi odločili. Kakorkoli že, vse je bilo pripravljeno in odpoved ni bila več mogoča, okoli 20 predsednikov, predvsem iz azijskih držav, pa se srečanja vseeno ni moglo udeležiti. A vseeno nas je bilo več kot 50.

Iz Heidelberga smo se najprej odpravili v Gaggenau, kjer je že nekaj let lepo urejen muzej vozil Unimog. Posebnost je prirejen poligon, kjer lahko vsak obiskovalec na lastni koži doživi vznemirjenje ob terenskih zmogljivostih teh vozil.

Zasedanje predsednikov je potekalo kar v hotelu ob dirkališču Hockenheim, kjer je Michael Bock predstavil prihajajočo sezono, v središču katere je nedvomno  potujoča razstava super športnih vozil. 24. in 25.  aprila se je v Hockenheimu  odvijala tudi prva dirka DTM (Deutsche Tourenmeisterschaft). Z VIP kartico smo se lahko prosto gibali v zakulisju in spoznali delo v boksih, pa tudi adrenalin, ki ga povzroči že nekaj krogov hitre vožnje po stezi, posebno če vozijo tovarniški vozniki s predelanimi vozili  C 63 AMG z več kot 500 KM.  Glavni tekmec na dirki je bila ekipa vozil Audi, a se je vse dobro izteklo, saj so vsa štiri prva mesta zasedli vozniki Mercedesov. Nihče ni bil presenečen – tudi prisotne zvezde kot Boris Beker in Ralph Schumacher ne.

Novost za člane s kartico Mercedes-Benz ClubCard: preko vstopa v Mercedes-Benz ClubLounge lahko člani poleg EPC.net ponudbe (elektronski katalog rezervnih delov) preizkusijo tudi novo orodje WIS.net, ki omogoča dostop do delovnih navodil za popravila in vpliv nadgradenj na vzdrževanje posameznih modelov. Za prijavo potrebujete številko svoje kartice in priimek.

http://clublounge.mercedes-benz-clubs.com

http://www.mercedes-benz-classic.com/clubs

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja