Evropsko srečanje urednikov 2010 Stuttgart

11.–13. marca 2010

Mercedes-Benz Classic Management (MBCM) vsako leto pripravi srečanje evropskih urednikov klubskih revij in drugih medijev, ki so aktivno vključeni v informiranje članstva o temah, ki zadevajo 124-letno zgodovino znamke Mercedes-Benz. Delovnega srečanja,  ki je tokrat potekalo od 11.–13. marca 2010, se vsako leto udeleži tudi predstavnik iz Slovenije.

Evropsko srečanje urednikov

Daimler AG Evolution Center

Center deluje znotraj tovarniškega obrata v Untertuerkheimu v Stuttgartu. Trenutno je najbolj aktualen koncept nove generacije dizelskih motorjev za lahka transportna vozila, ki jih bodo rahlo modificirane lahko uporabljali tudi za nove serije prestižnih mercedesovih limuzin. Zanimiv je bil tudi ogled laboratorijske obremenitve avtomobilskih osi, ko računalniška simulacija različnih vrst cestišč omogoča, da v treh do štirih tednih preverijo učinke tresljajev, ki so jim osi izpostavljene v celotni življenjski dobi vozila.

Predstavitve novih knjig

Na predvečer srečanja urednikov je bila predstavljena knjiga Angele Elis: Mein Traum ist laenger als die Nacht (sl.: Moje sanje so daljše od noči), s podnaslovom Kako je Berta Benz pripeljala svojega moža do svetovne slave, še preden ja ta doživela uradno predstavitev 24. marca v dr. Carl Benz Museum. Gre za izredno berljiv biografski roman, ki marsikateri do sedaj priznani zgodovinski dogodek  postavlja na glavo.

Sledili sta še dve zanimivi predstavitvi knjig velikega formata, ki so nastale znotraj posameznih klubov: avtor prve,  Ein Stern strahlt wieder (FSB Verlag), ki sega na področje restavriranja vozil R/C 107, je Thomas Bittl iz nemškega kluba R/C 107, drugo pa je pripravila skupina petih finskih avtorjev in obsega celotno zgodovino znamke Mercedes-Benz na Finskem,Johtotaehti Suomen teillae – Ihr guter Stern auf Finlands Strassen. Predvsem slednja je zanimiva zaradi stotine in stotine kvalitetnih fotografij, ki so jih avtorji neumorno iskali kar sedem let. V njih se zrcalijo praktično vsi modeli Mercedesovih vozil, pa tudi čas in ljudje, ki so jih uporabljali.

Mercedes-Benz Club Lounge

Michael Bock, direktor grupacije MB Classic,  je zbrane urednike pozdravil šele ob koncu dneva na otvoritvi Mercedes-Benz Club Lounge v kletnih prostorih tovarniškega muzeja, med muzejsko trgovino in oddelkom, ki je po novem namenjen youngtimerjem. Ta pridobitev omogoča, da se vsak obiskovalec Mercedes-Benz muzeja interaktivno seznani s podrobnostmi o Mercedes-Benz klubih v katerikoli državi na svetu ter se v izbranega tudi vpiše. 

Sejem Retro Classic

Obisk pri Daimler AG v Stuttgartu se je zaključil z ogledom sejemske postavitve Young Classics v sklopu vsakoletnega sejma starodobnikov Retro Classic ob stuttgartskem letališču. V posebni hali so se predstavili tudi nemški klubi, specializirani na posamezne vrste modelov Mercedes-Benz. Sejemska prireditev je z velikostjo prireditve, rastočimi cenami in rekordnim obiskom 60.000 obiskovalcev pokazala, da je  finančno-gospodarska kriza v Nemčiji dejansko presežena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja